Εκπληκτική επίδοση έκανε ο αθλητής του “Ελ. Βενιζέλος” Χρήστος Φραντζεσκάκης στο φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης, σημειώνοντας μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία σφυροβολία Παίδων.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη με βολή στα 80.15μ. κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που “κρατούσε” από το 1990 ο σπουδαίος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, που είχε κάνει βολή στα 79 μέτρα, ενώ έγινε ο πρώτος στην κατηγορία του φέτος που ξεπερνάει παγκοσμίως τα 80 μέτρα!

Ο ίδιος ο Παπαδημητρίου ανήρτησε στα social media φωτογραφία με τον Φραντζεσκάκη και τον επίσης Χανιώτη σφυροβόλο Μιχάλη Αναστασάκη, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την επίδοση του νεαρού αθλητή.

Ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει τα εξής:

Η ικανότητα του Κωστή Παπαμαρκάκη να “βγάζει” καλούς αθλητές είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. 

Τελευταίο τρανό παράδειγμα είναι ο Χρήστο Φραντζεσκάκης. Ο παίδας αθλητής της σφυροβολίας που έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο με τις επιδόσεις του. Ο νεαρός στη διάρκεια του φεστιβάλ ρίψεων “Μανώλης Μανωλόπουλος”, βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του με βολή στα 80,15 μ. και διέγραψε ένα από τα αρχαιότερα ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού στίβου, το οποίο ανήκε στον σπουδαίο Αλέξανδρο Παπαδημητρίου. 
 
“Τον Χρήστο τον είδα πρώτη φορά το 2012 σε σχολικούς αγώνες δημοτικών σχολείων στο τέλος της χρονιάς. Είχε ρίξει μπαλάκι, αν θυμάμαι καλά ήταν 20ος. Δεν ήταν καλός στο μπαλάκι, όμως, ο σωματότυπος του ήταν εξαιρετικός. Τον επόμενο Σεπτέμβριο τον πήρα στο στάδιο και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε”, είπε ο Παπαμαρκάκης και συμπλήρωσε: “Είναι πολύ καλό παιδί, σεμνό και με όρεξη για δουλειά. Είναι και ένα σπουδαίο ταλέντο. Ικανός και με πολλές δυνατότητες. Μου θυμίζει σε πολλά τον Αναστασάκη, με τον οποίο είναι γείτονες στα Χανιά”. Ο Φραντζεσκάκης στον αγώνα της Τρίπολης πήρε μέρος τόσο στη σφυροβολία Εφήβων, όσο και Παίδων.
 
“Μου άρεσε πολύ και με την 6κ. σφύρα. Δεν έριξε, όμως, όσα μέτρα μπορούσε. Στις δοκιμαστικές βολές ήταν πολύ καλύτερος. Είχε βολές πάνω από τα 70,00 μέτρα. Στην τεχνική είναι πολύ καλός. Αν όμως κάνει τεχνικό λάθος, δεν μπορεί να κυνηγήσει μεγάλη βολή, επειδή δεν είναι δυνατός. Έκανε τέσσερις βολές με την σφύρα των εφήβων και έπειτα περίμενε τον αγώνα των Παίδων. Δεν πίστευα πως θα κάνει ρεκόρ, γιατί χρειάστηκε να περιμένει δύο ώρες για να ρίξει, είχε αρχίσει και το κρύο και θεώρησα πως θα επηρεαζόταν”, είπε ο έμπειρος τεχνικός. 
 
Ο Φραντζεσκάκης έχει στόχο της σεζόν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα K20, που θα γίνει στο Γκροσέτο της Ιταλίας, ενώ νωρίτερα θα αγωνιστεί και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18. “Στις 9 Ιουνίου θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στο Λουξεμβούργο. Θα πάμε προσκεκλημένοι του Γιώργου Καρακατσάνη, ενός Έλληνα που ζει στο Λουξεμβούργο, αγαπάει τον αθλητισμό και με κάθε ευκαιρία το δείχνει”, κατέληξε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook