Πλημμύρισαν με κρητικές καντάδες οι δρόμοι των Χανίων και το Ενετικό Λιμάνι από δεκάδες μουσικούς με λαούτα, λύρες, βιολιά, κιθάρες ακόμα και ασκομαντούρα – Ξεκίνησαν από τη Δημοτική Αγορά και έκαναν κανταδόρικη βόλτα μέχρι και το ενετικό λιμάνι

“Εις τα Χανιά τον Έρωτα τον έκαναν καντάδα” οι δεκάδες μουσικοί που κατέβηκαν στην πόλη και περπατώντας μέχρι και το ενετικό λιμάνι Χανίων πλημμύρισαν με κρητικές καντάδες τους δρόμους και τα στενά. Δεν ήταν όμως μόνοι τους, είχαν μια μεγάλη παρέα από πολίτες που τους συνόδευσαν σε αυτή την όμορφη μουσική βόλτα.

Στο πέρασμά τους κέρδισαν το χαμόγελο των περαστικών που έκπληκτοι παρακολουθούσαν αυτή την όμορφη καντάδα που “ομόρφυνε” την αποψινή βραδιά.

 

Η αφετηρία ήταν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς από όπου ξεκίνησαν τη μεγάλη μελωδική τους βόλτα. 

 

 

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr η Ελένη Καρμπαδάκη:

Το ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια, για το κέφι μας, ήταν κάτι τελείως αυθόρμητο. Δεν περιμέναμε τότε ότι θα το ζητούσαν και την επόμενη και τη μεθεπόμενη χρονιά. Τότε ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Χανίων, πλέον είναι πρωτοβουλία όλων, πλέον υπάρχει και ο παραδοσιακός μουσικός σύλλογος “Ο Χαρίλαος” με μουσικούς από όλο τον Αποκόρωνα, το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χανίων, μικροί και μεγάλοι μουσικοί, επαγγελματίες και μη και γίνονται όλοι μαζί μια παρέα, οι οποίοι ηγούνται μιας πιο μεγάλης παρέας. Ξεκινάμε από την Αγορά, κατεβαίνουμε κεράδικα, κατεβαίνουμε Χάληδων, κάνουμε στάσεις στο συντριβάνι, έξω από το Γιαλί Τζαμί, όπου εκεί μάλιστα ο κόσμος χορεύει.Κάθε χρόνο είναι πολύ περισσότεροι, τους αρέσει πολύ, γνωρίζουν ο ένας τον άλλο. Έχουν δημιουργηθεί παρέες αυτά τα 4 χρόνια μέσα από την καντάδα και πλέον έχει καθιερωθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook