Η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης αναγνωρίζοντας το σπουδαίο στιχουργικό και συγγραφικό του ταλέντο, επέλεξε την χρονιά αυτή, ως χρονιά σταθμό, καθώς φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεργασίας με το μοναδικό Γιώργο Ζερβάκη. 

Η συγκεκριμένη βραδιά ήταν η επιβράβευση ενός ανθρώπου, που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε με την τέχνη και το ταλέντο του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο μέσα από τις μαντινάδες του. Άλλος ένας αφανής δημιουργός που μέσω του έργου του πολλοί, έκλαψαν, γέλασαν, διασκέδασαν, εμπνεύστηκαν, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό για τον ίδιο και την προσωπικότητα του! 

Το έργο του Νεκτάριου, του “Ιππότη της μαντινάδας” απο τα Σακτούρια Ρεθύμνου Κρήτης, ήταν χρόνια γνωστό στην Ένωση Κρητών κυρίως μέσω των τραγουδιών και τα τελευταία χρόνια από το εξαιρετικό βιβλίο του «…όσα δεν μπόρεσα να πω» καθώς και από το διαδίκτυο. 
Σύσσωμο το ΔΣ και τα μέλη της θεώρησαν κατάλληλη τη στιγμή να τιμηθεί ένας άνθρωπος που για δεκαετίες μυστικά κι αθόρυβα κατάφερε να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές του κόσμου. Ένας απλός και γνήσιος Κρητικός που δεν έχει σύνορα και φραγμούς…δεν βάζει ετικέτες και όρια στα γραφόμενα του!

Πρωτοστάτης της εκδήλωσης η Εύα Νάτση, εξέχον μέλος της Ένωσης Κρητών, αρθρογράφος και blogger στο Βιβλίο της Παρέας, η οποία αγκάλιασε και ενθάρρυνε την ιδέα αυτή. 

Στο φιλόξενο Κρητικό κέντρο ΚΟΝΑΚΙ, με πρωτόγνωρο και ενθουσιώδη τρόπο οι παριστάμενοι μυήθηκαν στο έργο και τη ζωή του Νεκτάριου Ανυφαντάκη.

Αποσπάσματα του έργου του αναγνώστηκαν από την υπέροχη φωνή της Μαρια Μπακαρα ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ενωσης Νικήτα Περαθωράκη.

Η Εύα Νάτση έκανε εκτενή αναφορά στο σπουδαίο έργο του τιμώμενου προσώπου. Ο χώρος πλημμύρισε με συναισθήματα συγκίνησης που προκάλεσαν τα βίντεο που ετοίμασε ο Γιάννης Χαραλαμπάκης με φωτογραφίες από τη ζωή του Νεκτάριου και χαιρετισμούς από τους γονείς, τα παιδιά και προσφιλή του πρόσωπα.

Με τα πιο επαινετικά λόγια μίλησαν:

Ο συμμαθητής και φίλος του από το γυμνάσιο, Γιώργος Κουμεντακης.

Η Μαριά Πρινάρη Καρκαβατσάκη – συγγραφέας.

Η μαντιναδολόγος Μαρω Γεωργιλαδακη.

Ο μοναδικός Νεκτάριος Σφυράκης επίσης, που δεν περιορίστηκε στα σχόλια, τραγούδησε μια δημιουργία αποκλειστικά για τη βραδιά, σε μουσική ενορχήστρωση από τον ιδιο και ρίμες του Νεκτάριου Ανυφαντάκη αποδεικνύοντας πως τα 15συλλαβα χωράνε παντού. 
Διαβάστηκαν ακόμα χαιρετισμοί που έστειλαν φίλοι και γνωστοί όπως ο Γιάννης Ζερβάκης, Γιάννης Φραγκάκης και ο Μανώλης Ταμπουρατζής .

Συγκινητική ήταν η αναφορά του Γιώργου Ζερβάκη στην 25ετη συνεργασία τους και στο ακέραιο του χαρακτήρα του.

Αντρες απο το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητων Νεας Σμύρνης, χόρεψαν για το τιμώμενο πρόσωπο εισπράττοντας τις επευφημίες των παρευρισκομένων.

Η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο της Ένωσης Κρητών ως αναγνώριση του έργου και τα λογια του “Ιππότη της Μαντινάδας” Νεκτάριου Ανυφαντάκη, ολοκλήρωσαν την εκδήλωση. “Υπόσχομαι ότι θα παραμείνω αδιαπραγματευτος στυλοβάτης της ελπίδας ώστε να μπορεί το πνεύμα να φτερουγίζει όταν η ψυχή δίψα για όνειρα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook