Η 2η Γενική Συνέλευση της εταιρείας του Ελληνοκυπριακού Δικτύου Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου το Σάββατο 5 Μαΐου με την συμμετοχή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των Επιμελητηρίων, Λέσβου, Φθιώτιδας και Χανίων, καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου. Απουσίαζε το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα της συνεδρίασης περιελάμβανε την έγκριση των πρακτικών της 1ης Γενικής Συνέλευσης (τα οποία έγιναν δεκτά ομόφωνα), τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2016 και  τον  προγραμματισμό του 2017 από τον κ. Βασίλη Σιωμάδη τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού αποφασίστηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

•    Προώθηση της Ελληνοκυπριακής Επιχειρηματικής Συνεργασίας μέσα από την θεσμοθέτηση Ετήσιου Ελληνοκυπριακού Επιχειρηματικού Forum, το οποίο θα συνοδεύεται με B2B συναντήσεις και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και μέσα από την λειτουργία ηλεκτρονικού χώρου προσφοράς και ζήτησης επιχειρηματικών ευκαιριών/συνεργασιών.

•    Διοργάνωση κοινών ελληνοκυπριακών επιχειρηματικών αποστολών και συμμετοχών σε εκθέσεις τρίτων χωρών, μέσα από την εκπόνηση ετήσιου κοινού προγράμματος εκθέσεων & επιχειρηματικών αποστολών.

•    Προώθηση της ελληνοκυπριακής κουζίνας, μέσα από την σχεδίαση κοινών μαγειρικών συνταγών και menu.

•    Προώθηση της ελληνοκυπριακής συνεργασίας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από την λειτουργία ηλεκτρονικού χώρου προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκε επίσης η εταιρική ταυτότητα και το σχέδιο της ιστοσελίδας, από τον κ. Β. Φόρτσα συνεργάτη του Επιμελητηρίου Χανίων και τεχνικό σύμβουλο του δικτύου.

Παράλληλα, έγιναν δεκτές ομόφωνα οι αιτήσεις για εισδοχή στην εταιρεία, των Επιμελητηρίων, Κέρκυρας και Φλώρινας και αποφασίστηκε, η επόμενη Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου στην Πάφο.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου εκδήλωση παρουσίασης του Δικτύου, στην οποία παρευρέθηκαν ΜΜΕ και τοπικοί φορείς. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Β. Μυρσινιάς έκανε ένα καλωσόρισμα, και έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννη Μαργαρώνη, Διαχειριστή και Νόμιμο Εκπρόσωπο της εταιρείας του δικτύου, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση στο ιστορικό, τους στόχους και τις δράσεις του δικτύου. Τέλος, ο κ. Σιωμάδης, έκανε μια παρουσίαση σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην κοινή περιοχή Ελλάδος-Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι στη Γενική συνέλευση της Μυτιλήνης συμμετείχε εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χανίων και ο Oικονομικός επόπτης του φορέα, Βασίλης Καλοτεράκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook