Σημαντική επιτυχία σημείωσε το Φόρουμ της ΤΕΖ Tour στην Ρόδο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Aldemar Resorts με θέμα “Οι Ανατολικές αγορές για τον τουρισμό. Μύθοι και πραγματικότητα-προοπτικές για την διετία 2017-2018”

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντοριναίου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου του πρόεδρου των Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και λοιπών εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Κεντρικοί ομιλητές όσον αφορά το πρώτο μέρος, ο Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resorts και μέλος Δ.Σ ΣΕΤΕ & του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (Η οικονομία της φιλοξενίας ), ο πρόεδρος της ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριτίδης (Ανατολικές Τουριστικές Αγορές στην Ρόδο – Μύθοι και πραγματικότητα, προοπτικές για την επόμενη διετία) καθώς και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρόδου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου (ο ρόλος του Δήμου Ρόδου στον Τουρισμό)

Ομιλητές στο δεύτερο μέρος ήταν ο Γενικός Δ/ντης ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Μανώλης Απλαδενάκης (Η παρουσία της ΤΕΖ ΤOUR στην Ρόδο 2008 -2017 ) ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Συλιγάρδος (ο ρόλος των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης στον Τουρισμό) και τέλος ο κ. Σπυρίδων Δεληγιάννης Προϊστάμενος κρατικής αρχής Αεροδρομίου Διαγόρας (ο ρόλος και η σημασία του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τον Τουρισμό της χώρας)

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ όλοι οι ομιλητές ανέπτυξαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους για τα δεδομένα της τουριστικής αγοράς φέτος, αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται για αυτή από τις Ανατολικές χώρες.

Στην ομιλία του ο κ. Αγγελόπουλος μεταξύ άλλων κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το τέλος διανυκτέρευσης το οποίο μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή στο προϊόν μας.

«Να μάθουμε να είμαστε πιο ρεαλιστές, δεν υπάρχουν φιλίες μεταξύ κρατών, αλλά συμφέροντα» είπε με νόημα ο Πρόεδρος της TEZ TOUR ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Δημήτρης Χαριτίδης και πρόσθεσε ότι η ρωσική αγορά έχει προοπτικές αφού σήμερα ταξιδεύουν 5 εκατομμύρια Ρώσοι από τους 150 εκατομμύρια του πληθυσμού της.

Στα πλεονεκτήματα της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού εστίασε ο πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης, τονίζοντας ότι το νησί έχει 310 ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια.

Η αντιδήμαρχος Ρόδου κα Χατζηλαζάρου, στην ομιλία της, ανέλυσε διεξοδικά τις πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δήμου Ρόδου που στοχεύουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, καθώς και τις παράλληλες δράσεις της δημοτικής αρχής προς τις ελπιδοφόρες ανατολικές αγορές.

Στην αναφορά του ο Γεν Δ/ντης της ΤΕΖ κ. Μανώλης Απλαδενάκης, αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της εταιρείας στα Δωδεκάνησα καθώς τα δέκα τελευταία χρονιά παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργεί σημαντικές προοπτικές.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της αεροπορικής αρχής του αεροδρομίου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” κ. Σπυρίδων Δεληγιάννης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που επιτελεί το τμήμα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος και στην κίνηση καθώς και στην ανάπτυξη του αριθμού των αχθέντων.

Τέλος στην ομιλία του ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η μετάδοση μιας αρνητικής είδησης για τον κλάδο συνολικά.

Η ΤΕΖ TOUR επέλεξε την Ρόδο για αυτή την διοργάνωση με αφορμή την συμπλήρωση των 10 ετών επιτυχούς δραστηριοποίησης της στο νησί.

Μεγάλος υποστηρικτής ήταν η Aldemar Resorts που φιλοξένησε την δραστηριότητα αυτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook