Ο άτυχος άντρας διακομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Τελευταία ενημέρωση 13:55

Εργατικό ατύχημα συνέβη μετά τις 9 το πρωί σε πολυκατοικία επι της οδού Παχιανών στα Χανιά.

Ένας εργάτης 47 ετών που βρισκόταν σε σκαλωσιά, ξαφνικά βρέθηκε στο κενό απο τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

Στο σημείο μετέβησαν διασώστες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι οποίοι παρέλαβαν τον 47χρονο εργάτη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χανίων.

Τις συνθήκες του εργατικού ατυχήματος ερευνούν οι αστυνομικές αρχές, ενώ στον τόπο του ατυχήματος μετέβη ο προιστάμενος του τμήματος επιθεώρησης ασφάλειας και υγείας εργασίας Χανίων κ. Νίκος Φραγκονικολάκης.

Όπως τόνισε τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να εφαρμόζονται και μάλιστα ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες επιβλήθηκαν πρόστιμα για τον λόγο αυτόν.

Το σημείο όπου έπεσε ο άτυχος εργάτης

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων

"Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος οικοδόμος πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, τραυματίστηκε σοβαρά.
Ο συνάδελφος ήταν συντοπίτης μας, που πάλευε  για το μεροκάματο, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες σε φρεάτιο ασανσέρ, στον τρίτο όροφο οικίας στα Παχιανά όπου και έπεσε από ύψος περίπου εννέα μέτρων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Παρουσία του Εργατικού Κέντρου Χανίων, κλήθηκε αμέσως η Τεχνική Επιθεώρηση και η αστυνομία, για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην εργασία μας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας.
Πρώτιστη και κυρίαρχη διεκδίκηση  του αγώνα  του συνδικαλιστικού κινήματος ,  θα είναι πάντοτε  το ιερό και αδιαπραγμάτευτο  δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.
Ευχόμαστε την καλύτερη εξέλιξη στην υγεία του και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα."