Ήταν μια ιδιαίτερα λαμπρή βραδιά η γιορτή των γενεθλίων των 40 χρόνων της Λέσχης Lions Ηρακλείου, την Κυριακή 7 Μαΐου το βράδυ στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Οι εξ Αθηνών αξιωματούχοι του Θέματος 117Α, οι προσκεκλημένοι και οι φίλοι των μελών της Λέσχης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια τριλογία, που περιελάμβανε οπτικοακουστικές αναμνήσεις από τα ιδρυτικά μέλη Σούλη Δασκαλάκη και Βαγγέλη Σαμαράκη, μια ματιά στη  δομή και επιδιώξεις της Λέσχης για τις ανάγκες του σύγχρονου κόσμου από τον αμέσως προηγούμενο Πρόεδρο Μανώλη Βεργετάκη και τέλος από τον Πρόεδρο της Λέσχης Μιχάλη Κλεισαρχάκη την αναφορά στις προοπτικές του Διεθνούς Λαϊονισμού, που γιορτάζει την εκατονταετηρίδα του και έδωσε το έναυσμα στη Λέσχη να πραγματοποιήσει φέτος εκατό(!) διαφορετικές δράσεις κοινωνικής προσφοράς και ανθρώπινης προσέγγισης.

Πολλές από αυτές παρουσίασε σε εικόνες με καταιγιστικό ρυθμό ενώ κατέληξε με την αναγγελία της ολοκλήρωσης του στόχου χρονιάς, της αγοράς της κάμερας για την πρόληψη της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας και κάλεσε τον παρευρισκόμενο ιατρό Γιώργο Παππά, χειρούργο οφθαλμίατρο με εξειδίκευση στον αμφιβληστροειδή, επιμελητή του τμήματος υαλοειδούς – αμφιβληστροειδούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου και ένθερμο υποστηρικτή και σύμβουλο της προσπάθειας για τη δημιουργία του Συμβουλευτικού Ινστιτούτου, για μία σύντομη επιστημονική ενημέρωση.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Κυβερνήτη του Θέματος 117Α Πόπης Μουτάφη, που ενθουσιασμένη, εξήρε το έργο της Λέσχης σαν πρότυπο Λεσχών διεθνώς και ευχήθηκε μακρόχρονη δραστηριότητα στους τομείς συμπαράστασης και ανθρώπινης αλληλοκατανόησης.

Το Β’ μέρος της βραδιάς καλύφθηκε από την απόδοση τιμής στον εκλεκτό συμπολίτη μας Μηνά Χαλκιαδάκη, Πρόεδρο της ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., για τη δημιουργική και κοινωνική προσφορά του στο τόπο μας.

Το βιογραφικό του ανδρός που ανέγνωσε ο τελετάρχης και πρώην Πρόεδρος Μιχάλης Ηλιόπουλος, η σύντομη προσφώνηση της Κας Χριστίνας Χαλκιαδάκη, κόρης του και μέλους του Δ.Σ αλλά κυρίως η αντιφώνηση του ιδίου ήταν άπαντα μεστά από ανθρώπινες αξίες και δικαίωσαν την πρωτοβουλία της Λέσχης να τιμήσει τον πρωτοπόρο επιχειρηματία που πέρα από τη δημιουργικότητα και την τεράστια   προσφορά απασχόλησης στους συμπολίτες του,  αναλώνεται στη συνεχή προσπάθεια για την ανάδειξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και τη καθιέρωσή τους.

Το πλούσιο κοινωνικό του έργο, γνωστό σε όλους τους παριστάμενους, επιβεβαιώθηκε από ένα θερμό και συνεχές χειροκρότημα όταν ο ίδιος εξαιρετικά συγκινημένος παρελάμβανε την τιμητική πλακέτα από το Πρόεδρο του Πολλαπλού Θέματος 117 Κώστα Πατεράκη, με το χαιρετισμό του οποίου έκλεισε το τυπικό της βραδιάς.

Οι αναμνηστικές φωτογραφίες, οι τούρτες, οι ευχές  και τα συγχαρητήρια δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα πριν οι πολυπληθείς προσκεκλημένοι κατευθυνθούν στο γευστικό μπουφέ και το μπαρ του Ξενοδοχείου.

Μία υπέροχη κατά κοινή ομολογία βραδιά που κορυφώθηκε με τη δωρεά σε κάθε παρευρισκόμενο της εξαιρετικά επιμελημένης έκδοσης του λευκώματος της 40ετίας της Λέσχης.

Το προεδρείο της Λέσχης ευχαρίστησε προσωπικά όσους, και ήταν πολλοί, από τα μέλη βοήθησαν στην οργάνωση και με ειδική επιστολή τους χορηγούς της έκδοσης και τελετής.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook