Παρουσία Αυγενάκη και Παναγιωτόπουλου η Νομαρχιακή Συνέλευση Στελεχών Ν.Δ. Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 10 Μαΐου, στις 8:30μ.μ., η Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Ηρακλείου με επικεφαλής τον Γραμματέα Π.Ε. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Προέδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Καλλέργος Βουλγαράκης, ο Αν. Πρόεδρος και Διευθυντής κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, και πλήθος στελεχών του κόμματος από ολόκληρο το νομό.

Στη Νομαρχιακή Συνέλευση κυριάρχησαν ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας με ιδιαίτερη έμφαση στα νέα επώδυνα μέτρα που φέρνει το 4ο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνέλευσης, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. κ. Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε:

«Η Κυβέρνηση Τσίπρα, που έλεγε ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση «χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα», παίρνει μέτρα μισού δις ευρώ για το 2018 και 3,6 δις ευρώ από το 2019 και μετά.

Ο κ. Τσακαλώτος, που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο όριο κάτω από 9.000 ευρώ, σήμερα το κόβει κατά 3.000 ευρώ (στις 5.681 ευρώ για άγαμο φορολογούμενο), επιβαρύνοντας με 600 – 660 ευρώ το χρόνο κάθε μισθωτό, συνταξιούχο και αγρότη. Του κόβει ένα μηνιάτικο και πανηγυρίζει παραμένοντας στην καρέκλα του!

Η Κυβέρνηση Τσίπρα, που έλεγε ότι δεν κόβει ούτε ένα ευρώ τις συντάξεις, τώρα τις κόβει όλες, μεσοσταθμικά κατά 9%, μέσω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων. Δηλαδή, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη, κόβει ακόμη μια σύνταξη (τη 12η) με τη μείωση των συντάξεων και άλλη μία (την 11η) με τη μείωση του αφορολογήτου!

4Η κυρία Αχτσιόγλου, που έλεγε ότι πέτυχε στα εργασιακά τη «ρήτρα της επεκτασιμότητας» και της «ευνοϊκότερης ρύθμισης» των κλαδικών συμβάσεων, καλείται να νομοθετήσει τώρα το αντίθετο! Δηλαδή, την επέκταση της ρύθμισης του 2011 μέχρι το τέλος του τρίτου Μνημονίου!

Η τεχνική συμφωνία κλείνει:

●          χωρίς καμία ρητή δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους,

●          χωρίς καμία ρητή αναφορά για ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ.,

●          με διατήρηση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% του Α.Ε.Π., για πολλά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το 2021,

●          με νέα μέτρα μείωσης κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών ύψους 447.000.000 ευρώ για το 2018, και

●          με πρόσθετα μέτρα 2% του Α.Ε.Π. από το 2019, δηλαδή μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, ανεβάζοντας το σύνολο των μέτρων στα 12,6 δις ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το «e – mail Χαρδούβελη».

Μετά από 16 μήνες και μια ακόμα ‘περήφανη’ διαπραγμάτευση, έχουμε μια κακή συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας εξαγόρασε λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο ‘γονατίζοντας’ τα μικρά και μεσαία στρώματα. Η Κυβέρνηση παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και τους δίνει υποσχέσεις!

Πριν από λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι δεν μπορεί να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. Τώρα υπόσχεται ότι θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π., δηλαδή πάνω από 10 δις ευρώ για πολλά χρόνια μετά το 2018! Άρα τα αντίμετρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει αυτή την πολύ κακή συμφωνία. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Τα πρόσθετα μέτρα που δεν ζητούνταν πέρυσι, σήμερα ψηφίζονται με την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτοί και μόνον θα έχουν το βάρος του κόστους της καθυστέρησης και της αέναης λιτότητας».

Στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνέλευσης ο Γραμματέας του Κόμματος κ. Λ. Αυγενάκης αναλύοντας στοιχεία της συμφωνίας δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ κακή συμφωνία. Τα μέτρα που περιλαμβάνει αποτελούν το τίμημα παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία και το εισιτήριο για το τέταρτο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο με αέναα μέτρα, όρους και επιτήρηση της χώρας χωρίς λεφτά!

Εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε τίποτα από αυτά, για αυτό η Κυβέρνηση είναι σήμερα εγκλωβισμένη σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κυβέρνηση είναι να επιστρέψει στην κοινωνία το 0,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος

Η Κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει μέρος της υπέρβασης του 2016 στους Έλληνες. Την καλούμε λοιπόν:

Πρώτον, να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών [κόστος 180.000.000 ευρώ περίπου].

Δεύτερον, να καταργήσει το φόρο στο κρασί [κόστος 55.000.000 ευρώ στον Προϋπολογισμό, αλλά μόλις 4.000.000 ευρώ στην πράξη γιατί ο φόρος δεν απέδωσε].

Τρίτον, να επαναφέρει το Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% για να μειώσει το κόστος παραγωγής [κόστος 100.000.000 ευρώ περίπου].

Τέλος, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, από φέτος, κατά 20% για να ανασάνουν τα νοικοκυριά, να πάρει ξανά μπροστά η αγορά κατοικίας και να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα [κόστος 530.000.000 ευρώ περίπου].

Συνολικό κόστος 865.000.000 ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ του 2017, δηλαδή μικρό αλλά ουσιαστικό μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016.»

Η σημερινή Συνέλευση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Νομαρχιακών Συνελεύσεων Στελεχών της Ν.Δ. που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook