Ο γνωστός προπονητης πολλών πρωταθλητών στο kick boxing Γιώργος Σαριαννίδης, θα βρεθεί στο Ηράκλειο, συμμετέχοντας στο Σεμιναριο που διοργανωνεται στην σχολή FIGHT ACADEMΥ το Σαββατο 13 Μαίου.

Μηνυμα “Κτίζουμε Γερά Θεμέλια για μεγάλες επιτυχίες”, στέλνει ο γνωστός προπονητης πολλών πρωταθλητών στο kick boxing, στην Πυγμαχία και στο Παγκράτιο,  Γιώργος Σαριαννίδης, στους αθλητές των πολεμικών τεχνων, ο οποίος για μία ακόμα φορά θα βρεθεί στο Ηράκλειο, συμμετέχοντας στο Σεμιναριο που διοργανωνεται στην σχολή  FIGHT ACADEMY (Πελοπονησσου 27) το Σαββατο 13 Μαίου από τις 9 το πρωί εώς τις 6 το απόγευμα.  

«Το σεμινάριο το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε προπονητές αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο δεν περιορίζεται μόνο σε τεχνικά στοιχεία αλλά επεκτείνεται και στον τρόπο διδασκαλίας και εφαρμογής.

Οι Προπονητές – Δάσκαλοι αποτελούν σημείο κομβικό στην πορεία της ζωής των αθλητών τους μέσα από την επιρροή την οποία ασκούν καθορίζοντας τον τρόπο ακόμα και το εύρος της σκέψης τους, την συμπεριφορά τους απέναντι σε πρόσωπα, καταστάσεις και θεσμούς. Αποτελούν πηγή ανατροφοδότησης και άντλησης ιδεών ιδίως σε δύσκολες καταστάσεις.

Στην περίπτωση μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με παιδιά μικρής ηλικίας η επιρροή είναι απόλυτα καθοριστική και ανεξίτηλη. Τα παιδιά τα οποία ξεκινούν σε πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζουν για πολλά χρονιά την μαθητεία τους ζουν μεν μέσα από τον δικό τους δρόμο αλλά πάνω στα μονοπάτια του δασκάλου.

Η συνεχής βελτίωση όχι μόνο των τεχνικών και άλλων γνώσεων σίγουρα αποτελεί κανόνα επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Η βελτίωση όμως της προσωπικότητας μέσα από την κατανόηση του ιδίου του εαυτού και κατ’ επέκταση των άλλων – ανθρώπων-, η κατανόηση της συμπεριφοράς των άλλων ανθρώπων και των συνθηκών που περιβάλλουν την ζωή τους αλλά και των ιδίων – δασκάλων – καθώς και των νόμων της ίδιας της ζωής μέσα από τις διαμορφούμενες συνθήκες αποτελεί ύψιστη υποχρέωση και κανόνα απαράβατο εφ’ όσον θέλει κάποιος να διδάσκει και να κατευθύνει ανθρώπους οι οποίοι μάλιστα αφήνονται πάνω του πιστεύοντας ότι βρίσκονται ενώπιων ενός ανθρώπου ανώτερου επιπέδου.

Η ικανότητα να παραμερίζει κάποιος τον εαυτό του –επιθυμίες, συμφέροντα, προσδοκίες, τα πιστεύω του – προκειμένου να ωφελήσει τον άλλον είναι κυρίως προϊόν παιδείας η οποία αποκτάται μέσω της εκπαίδευσης, χαρακτηρίζει και πρέπει να χαρακτηρίζει τον Δάσκαλο και χαρακτηρίζει και πρέπει να χαρακτηρίζει τον Δάσκαλο τον οποίο αναζητούμε ως Ομοσπονδία και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.

Επειδή ο Προπονητής-Δάσκαλος μεταφέρει γνώσεις και συμπεριφορά μέσα από τα οποία οικοδομούνται και διαμορφώνονται οι αθλητές ως αθλητές αλλά και ως προσωπικότητες θέλουμε να δώσουμε μεγάλη προσοχή και στο θέμα της συμπεριφοράς η οποία καθορίζει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ζωής του ατόμου απ’ ότι το διάστημα κατά το οποίο ο αθλητής θα αγωνίζεται αν αγωνίζεται.

Οι επιτυχίες στους αγώνες έχουν μεγάλη σημασία οπωσδήποτε αλλά μεγαλύτερη και σπουδαιότερη επιτυχία σημειώνεται όταν ο δάσκαλος θα οδηγήσει τον μαθητή σε μια ζωή από την οποία θα αντλεί χαρά και ευδαιμονία».

Προκειται για ένα ακόμα πολύ σημαντικό Σεμινάριο, που θα διεξαχθει στις εγκαταστάσεις της σχολής του Μιχάλη Κουγιουμιτζάκη, Fight Academy, που φαίνεται από τις μέχρι σήμερα αιτησεις των αθλητών και των προπονητών του kick boxing, του K1 και  της Πυγμαχίας ότι θα σημειώσει μεγάλη επιτυχια.

Tηλέφωνο επικοινωνιας για πληροφορίες και συμμετοχή στο Σεμιναριο: Μιχαλης Κουγιουμιτζακης 6974600386


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook