Παύθηκε από σήμερα ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Σάββας Αργυρού, σε σχέση με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου.

Την απόφαση για τερματισμό της υπηρεσίας του με ισχύ από σήμερα πήρε σε χθεσινοβραδινή συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απόφαση λήφθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με την ποινική ανάκριση την οποία διεξάγει η Αστυνομία, για την έκρηξη στη ναυτική βάση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι γονείς των δίδυμων κληρωτών αδελφών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, που σκοτώθηκαν στο Μαρί, ζήτησαν τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής με διευρυμένες αρμοδιότητες για διερεύνηση των πραγματικών αιτίων που οδήγησαν στη φονική έκρηξη, με στόχο τον καταλογισμό ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Σε επιστολή των δικηγόρων τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη αναφέρεται ότι υπήρξαν παραλείψεις, ελλείψεις, παρατυπίες και λάθη σε ότι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης, με σοβαρές επιπτώσεις στις όποιες ποινικές διώξεις θα γίνουν.

Υποστηρίζεται επίσης ότι δεν λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να απομακρυνθούν από τη θέση τους όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα είχαν ή έχουν σχέση με την τραγωδία.

Κατηγορούνται ακόμα οι κρατικές υπηρεσίες ότι ολιγώρησαν, αμέλησαν και αδράνησαν με πιθανότητα να χαθούν σημαντικά στοιχεία και τεκμήρια.

Οι γονείς των διδύμων αμφισβητούν την ποινική έρευνα που διεξάγεται από την Αστυνομία και ισχυρίζονται ότι ο διορισμός μονομελούς ερευνητικής επιτροπής δεν συνάδει με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους υπουργούς Άμυνας και Δικαιοσύνης και στους Αρχηγούς της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook