Σε 24ωρη απεργία καλεί το Εργατικό Κέντρο Χανίων τους εργαζομένους στα Χανιά στις 17 Μαΐου με αφορμή την ψήφιση των μέτρων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΧ:
 
“Η πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει επιπλέον μέτρα , (κόβοντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και αυξάνοντας φόρους και εισφορές) συνεπάγεται στην πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αυτά τα αντιπαραγωγικά μέτρα με τις βαριές και δυσβάσταχτες εισπρακτικές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται, χτυπούν την παραγωγική διαδικασία και εξοντώνουν του παραγωγούς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις βγαίνουν εκτός ανταγωνισμού, καθώς δεσμεύεται το 60-80% των εισοδημάτων τους, που πρέπει να πληρώσουν σε φόρους και εισφορές, με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι οικογένειες ταυτόχρονα. Εθελοτυφλούν μπροστά στα αυξημένα ποσοστά ανθρώπων που οδηγούνται στις ουρές των κοινωνικών συσσιτίων, καθώς επίσης και των κρουσμάτων αυτοκτονιών από ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν αυτά τα οικονομικά βάρη και που βλέπουν την αξιοπρέπεια τους να τσαλακώνεται.

Δεν υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο για να κάνει κάποιος μια νέα επιχείρηση ή να κρατήσει μια παλιά στην Ελλάδα, γιατί οι επιβαρύνσεις είναι εξαιρετικά υψηλές. Αυτή η πολιτική οδηγεί τους πάντες στην  φοροδιαφυγή και την μαύρη οικονομία. Έτσι δεν πρόκειται να ανακάμψει και να πάει μπροστά τίποτα.

Το μόνο που κάνουν όλες αυτές οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι να οδηγούν στην βύθιση την χώρα και έχουν ως αποτέλεσμα την μία κοινωνική ομάδα να βάλει ενάντια της άλλης.

Το τελικό χτύπημα έρχεται στο μόνο ανάχωμα που έχει μείνει, το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τη προστασία των εργαζομένων.
Δεν επιτρέπεται να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα από τους καναπέδες μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΤΩΝ
ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ  ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook