Πέντε Βουδιστές έπεσαν νεκροί την Πέμπτη στην Ταϊλάνδη από τα πυρά, όπως πιστεύεται, Μουσουλμάνων αυτονομιστών. Το περιστατικό συνέβη σε απομακρυσμένη περιοχή του νότιου τμήματος της χώρας, κατά τις αστυνομικές αρχές και έρχεται να προστεθεί σε μία κλιμακούμενη σειρά επεισοδίων βίας, σε αυτό το τμήμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι δολοφονίες ήρθαν σαν συνέχεια, σε ένα «λουτρό αίματος» σε στρατόπεδο των κυβερνητικών δυνάμεων, μια αιματηρή επίθεση με βόμβες σε αυτοκινητόδρομο υψηλής κυκλοφορίας και αρκετά περιστατικά επιθέσεων με πυροβολισμούς από οχήματα, τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Οι αναλυτές τα αξιολογούν ως μία πολιτική «δήλωση», των Μουσουλμάνων επαναστατών, που επιδιώκουν την αυτονόμησή τους από την κατά κύριο λόγο, Βουδιστική Ταϊλάνδη.

Η εντατικοποίηση της βίας, ήρθε μετά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, για τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και την επικοινωνιακή προπαγάνδα για τη μείωση του αριθμού των επιθέσεων.

Οι Μουσουλμάνοι αντάρτες της περιοχής αναζητούν την απόσχισή τους, αφού όπως ισχυρίζονται αποτελούν μία διαφορετική εθνότητα, με ξεχωριστή ταυτότητα, γλώσσα, παράδοση και πολιτισμό, που δεν γίνονται αποδεκτά, ούτε σεβαστά από τους Ταϊλανδούς.

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook