Την Κυριακή 07-05-2017 το πρωί στον Δημοτικό Κήπο Χανίων πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση του «ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ», του μαθητικού δικτύου εθελοντισμού της πόλης μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομάδες από είκοσι ένα (21) σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, δεκάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και πολίτες καθώς και οι Δ/ντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας. 

Τα παιδιά με αφετηρία τα σχολεία τους στη διαδρομή προς το Δημοτικό Κήπο, κατέγραψαν με τη φωτογραφική μηχανή τους τα καλώς και κακώς κείμενα της πόλης μας, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών. Φτάνοντας στον Κήπο, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και άλλων εθελοντών, κατασκεύασαν εκατοντάδες πουλιά–origami, πάνω στα οποία έγραψαν τις επιθυμίες τους για μια καλύτερη πόλη και τα κρέμασαν σε ειδική κατασκευή στα δέντρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια, αφιλοκερδής προσφορά εξαιρετικών συμπολιτών μας, καθώς και με την υπόσχεση ανανέωσης του ραντεβού όλων των εθελοντών στην επόμενη δράση του μαθητικού δικτύου.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία που συμμετείχαν, το Δήμο Χανίων για την υποστήριξη του, την υπηρεσία πρασίνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Καφέ Κήπος, τη χορωδία που απαρτίζουν παιδιά και γονείς από το 1ο Νηπιαγωγείο Τσικαλαριών, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, καθώς επίσης και τους Πέτρο Αντωνιάδη που τραγούδησε, τον Νίκο Κούση που έπαιξε πιάνο και την εταιρεία Chania Sound για τον εξοπλισμό που μας προσέφερε. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook