Σκληρή κριτική από όλες τις παρατάξεις για το ότι ο κ.Συναδινός κατά την διήμερη επίσκεψή του στα Χανιά 

Έντονες  ήταν οι αντιδράσεις και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς για την επιλογή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού να μην επισκεφθεί τον Δήμο Χανίων και μάλιστα  ούτε καν να συναντηθεί με την δημοτική αρχή κατά την διήμερη επίσκεψή του στα Χανιά.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας αποκάλυψε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τον ΓΓΑ και ενώ τον ρώτησε εάν σκοπεύει να συναντηθούν, εκείνος του απάντησε όχι επικαλούμενος το «βαρύ» πρόγραμμά του.

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου, την αρχή έκανε ο Δημήτρης Λειψάκης, χαρακτηρίζοντας ως απίστευτο το ότι ο ΓΓΑ ήταν στα Χανιά για δύο ημέρες και δεν επισκέφθηκε τον Δήμο. 

«Μας το έπαιξε και πονηρός και υπέβαλε μήνυση για το ποδηλατοδρόμιο κάνοντας πως δεν γνωρίζει ότι ήδη είχε υποβληθεί μήνυση επι δημαρχίας Σκουλάκη» είπε ο κ.Λειψάκης καταγγέλοντας και το ότι ο ΓΓΑ άφησε αιχμές για το έργο, για το οποίο υπεύθυνη ήταν η ΓΓΑ.

Επίσης ο Άρης Παπαδογιάννης χαρακτήρισε ως απαξίωση  προς τους δημότες το ότι ο ΓΓΑ δεν συναντήθηκε με τον Δήμαρχο.

Από την πλευρά του ο  Σεραφείμ Ρίζος, αναφερόμενος στο θέμα του ποδηλατοδρομείου έκανε λόγο για ένα σκάνδαλο , ένα από τα άχρηστα ολυμπιακά έργα, για το οποίο – όπως είπε – υπάρχουν ευθύνες από το παρελθόν και από τον δήμο. Η φράση του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ.Λειψάκη που τον κάλεσε εάν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει να το κάνει.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Αδοντάκης, ο οποίος είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος αθλητισμού, αποκάλυψε ότι είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον κ.Συναδινό για το θέμα του ποδηλατοδρομίου και εκείνος τον παρέπεμπε σε συνεργάτη του, ενώ η εντύπωση που είχε είναι πως καθυστερούσε το θέμα για να κερδίσει χρόνο.

Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό αντιδήμαρχος Χανίων κ. Βλαζάκης ανέφερε πως για τις αθλητικές εγκαταστάσεις κάποιοι έχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο και θα τα πει όλα όταν εκείνος κρίνει πως πρέπει να τα πει.

Τέλος ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος του ΓΓΑ το ότι δεν επέλεξε να επισκεφθεί τον Δήμο και μάλιστα αποκάλυψε ότι ενώ ο κ.Συναδινός ήταν στα Χανιά, τον πήρε στο κινητό του τηλέφωνο και τον ρώτησε εάν θα πάει στον δήμο να συναντηθούν. «Μου είπε όχι λόγω φόρτου του προγράμματός του» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βάμβουκας.

Η προτομή του κομάντο που «έπεσε» στην Κύπρο

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σαρρής έθεσε το αίτημα της οικογένειας  του Χανιώτη κομάντο Στέφανου Τσιλιβάκη – που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974 ως μέλος της αποστολής με το μοιραίο αεροσκάφος Νοράτλας το οποίο είχε φύγει από το Μάλεμε – προκειμένου να ανεγερθεί μνημείο – προτομή του στα Χανιά.

Όπως είπε ο κ.Σαρρής, ο δήμος Χανίων παρέπεμψε το αίτημα στον δήμο Πλατανιά (όπου είναι η 1η ΜΑΛ) και ο δήμος Πλατανιά στον δήμο Χανίων, όπου θέλει η οικογένεια να τοποθετηθεί η προτομή.

Η πρόταση του κ.Σαρρή είναι  το μνημείο να γίνει στα Χανιά και μάλιστα σε κάποιον χώρο στην συνοικία της Χαλέπας όπου διαμένει η οικογένεια του ήρωα κομάντο.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν ι ο κ.Ρίζος, και ο κ.Παπαντωνάκης ενώ ο Δήμαρχος Χανίων είπε πως θα εξεταστεί το θέμα.

Για τα κτίρια του Πολυτεχνείου στην παλιά πόλη

Για το θέμα των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης  στην παλιά πόλη των Χανίων, ο κ.Σαρρής ανέφερε πως πρέπει να έχει άποψη ο Δήμος και σε ότι τον αφορά πρότεινε να αξιοποιηθούν για φοιτητικές δράσεις. Ο κ.Ρίζος είπε πως δεν ανήκουν στην πρυτανεία , δεν προσφέρονται για μπίζνες και δεν πρέπει να πειραχτεί η κατάληψη Ρόζα Νέρα.

Ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι ο Δήμος πρέπει να έχει άποψη, αλλά είναι θέμα του Πολυτεχνείου. Όπως είπε ο ίδιος δεν μπορεί να αντικρούσει τα επιχειρήματα του Πολυτεχνείου για κάλυψη οικονομικών αναγκών του, ενώ τόνισε πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα της κατάληψης του κτιρίου της  «Μεραρχίας»…

Η συνεδρίαση του συμβουλίου συνεχίστηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook