Έχασαν τον προσανατολισμό τους ενώ περπατούσαν στο μονοπάτι απο Σούγια προς Αγ. Ρουμέλη

Μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης τουριστών χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί στα νότια των Χανίων.

Πρόκειται για τρεις τουρίστες οι οποίοι περπατούσαν στο μονοπάτι Σούγιας – Αγ. Ρουμέλης και λίγο πριν φτάσουν στην Αγία Ρουμέλη, και ενώ είχε νυχτώσει, “έχασαν” το μονοπάτι στην θέση “Σπηλιά” κοντά στην Αγία Ρουμέλη.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σημείο του μονοπατιού, στο οποίο – εαν δεν ακολουθηθεί η σωστή κατεύθυνση – τότε ο περιπατητής εγκλωβίζεται σε γκρεμό πάνω απο την θάλασσα.

Βλέποντας τα φώτα του χωριού, αλλά μην μπορώντας να προχωρήσουν οι τουρίστες άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, μέχρι που τους άκουσε κάποιος.

Κάτοικοι της Αγ. Ρουμέλης ξεκίνησαν για να τους εντοπίσουν και τους καθοδήγησαν έτσι ώστε να φτάσουν όλοι σώοι και αβλαβείς στο χωριό.

Να σημειωθεί πως δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση στην Αγία Ρουμέλη διασωστών της Πυροσβεστικής καθώς λόγω καιρού δεν μπορούσε να προσεγγίσει σκάφος.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Τοπικός Σύμβουλος Γιάννης Τζατζιμάκης τόνισε πως αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης η δημιουργία μιας αντιπυρικής ζώνης η οποία θα μπορεί να συνδέει οδικώς το χωριό με το οδικό δίκτυο των Σφακίων και έτσι να μπορούν να προσεγγίζουν και αυτοκίνητα διάσωσης σε περίπτωση ανάγκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook