Η εκθαμβωτική παραλία της Μήλου που μοιάζει από άλλο πλανήτη 
 
Δεν μπορεί κανείς παρά να σταθεί με θαυμασμό μπροστά σε αυτό το πληθωρικό δημιούργημα της φύσης, στη Μήλο. Και μετά να πάρει φόρα και να κάνει μια βουτιά στα μπλε νερά, απολαμβάνοντας τα δώρα που χάρισε απλόχερα σε αυτό το νησί του Αιγαίου.

Πρόκειται για το Σαρακήνικο, μία από τις πιο συναρπαστικές- και δεν είναι λίγες- παραλίες της Μήλου, που μοιάζει σαν εικόνα από άλλον πλανήτη. Λευκά ηφαιστειογενή βράχια θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, με τη λιγοστή βλάστηση και τις αδρές γραμμές τους. Δίπλα, τα καταγάλανα πεντακάθαρα νερά προσκαλούν σε δροσερές βουτιές αλλά και εξερεύνηση.

Η παραλία απέχει 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και είναι μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες γωνιές του. Αντικρίζει τη Σίφνο και την Κίμωλο και λέγεται πως πήρε το όνομά τους από τους Σαρακηνούς πειρατές που είχαν κάποτε το νησί των Κυκλάδων ως ορμητήριο. Σε κάθε περίπτωση είναι από τα σημεία της Μήλου που αναμφίβολα αξίζει ο ταξιδιώτης να επισκεφθεί για μια εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα.

Εκτός από την εξαιρετική ακτή, τα ολόλευκα βράχια, γενναιόδωρος είναι και ο βυθός στην περιοχή και όσοι αγαπούν την υποβρύχια εξερεύνηση σίγουρα θα απολαύσουν και αυτή την ξεχωριστή ομορφιά.

Πηγή: newsbeast.gr