Μια διαφορετική συνάντηση είχε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με δημοσιογράφους των Χανίων σήμερα το απόγευμα.

Αυτή η συνάντηση δεν περιελάμβανε δημοσιογραφική κάλυψη, δηλώσεις και πλάνα. Η πρόθεση εξάλλου του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη ήταν να γνωρίσει τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ σε κλίμα χαλαρής κουβέντας με καφέ στο Νεώριο του Μόρο στα Χανιά.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε το θέμα των μέτρων που πρόκειται να ψηφιστούν αλλά και της πολύωρης και εξαντλητικής διαπραγμάτευσης στο Χίλτον κατά τη διάρκεια της οποίας και μια μόνο λέξη όπως είπε μπορούσε να ήταν η αιτία να καθυστερήσει η συμφωνία για ώρες.

Πάντως, δημοσιογράφος με μάλλον χιουμοριστικό τρόπο ανέφερε ότι τουλάχιστον αυτά θα είναι τα… τελευταία μέτρα που θα ψηφίσουν. 

Σε ερώτηση για το πώς εισπράττει το πολιτικό κλίμα στα Χανιά, ο κ. Σταθάκης άφησε να εννοηθεί ότι είναι υποτονικό.

Ο υπουργός ρώτησε για τα εργασιακά των δημοσιογράφων οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος και τους χιλιάδες ανέργους συναδέλφους. Αναφερόμενος στα ΜΜΕ δήλωσε πως το μεγαλύτερο ποσοστό της ενημέρωσής του πλέον το προέρχεται από ειδησεογραφικά site, καθώς το διαδίκτυο είναι ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος χώρος σε επίπεδο ειδησεογραφίας. Ωστόσο, συμφώνησε με το γεγονός ότι είναι ένας χώρος στον οποίο κυκλοφορούν με ευκολία και γρήγορα ψευδείς ειδήσεις.

Μάλιστα ο κ. Σταθάκης ανέφερε το εξής περιστατικό: την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν στη Βουλή ένα γνωστό αθηναϊκό site έγραψε με πηχιαίους τίτλους ότι έγινε χαμός με την Αχτσιόγλου στη Βουλή. Ωστόσο, όπως είπε η κα Αχτσιόγλου δεν βρισκόταν καν στο χώρο της Βουλής.

Ο ίδιος είπε ότι θα κάτσει μέχρι και αύριο και μετά φεύγει για Αθήνα για μια ούτως ή άλλως δύσκολη εβδομάδα που έρχεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook