Με τιμές αρχηγού κράτους μεταφέρθηκε το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης από τον ιερό ναό του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στον δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να υποδεχτεί το ιερό λείψανο που θα παραμείνει στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας από τις 14 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου.

H Αθήνα υποδέχθηκε το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τις  δέουσες τιμές από τις Ένοπλες Δυνάμεις και μια σύντομη δέηση από τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο.

Παρών στην υποδοχή και τη λιτή τελετή, ήταν ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος. Στους παραβρισκόμενους στον χώρο του αεροδρομίου δόθηκε η δυνατότητα να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της αγίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως 14η Απόστολος.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης και του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με το πρόγραμμα,  έγινε μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω, επί της Ιεράς Οδού και από εκεί μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Η ιταλική φιλαρμονική «Τεσέρα» παιάνισε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και η ελληνική, αντίστοιχα, της Ελλάδας. Τις τιμητικές κορδέλες του ιερού λειψάνου  κρατούσαν  οι επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος, Θαυμακού Ιάκωβος και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, ενώ το περιέβαλε τιμητικό άγημα στρατιωτών.

Έξω από τον ναό, τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τον μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο, καθώς και άλλους μητροπολίτες, βουλευτές και αξιωματούχους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook