Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο προπονητής της Καλλιθέας Σωτήρης Τζουμερκιώτης με τον Σπύρο Μπαξεβάνο να απαντάει ότι κανείς δεν μπορεί να μειώσει τη δίκαιη νίκη του Κισσαμικού.

Για πρωτάθλημα παρωδία έκανε λόγο ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Νίκος Σταυριανός, ενώ ο Νίκος Κουρέλλας τόνισε ότι ο Κισσαμικός πρέπει να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί γιατί δεν του αξίζει η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Σπύρος Μπαξεβάνος (προπονητής Κισσαμικού): «Σημαντικό παιχνίδι για εμάς, το είπαμε αυτή την εβδομάδα. Ένα παιχνίδι το οποίο έπρεπε να το πάρουμε. Αν η Καλλιθέα ήθελε να πάρει βαθμούς, έπρεπε να τους πάρει στην έδρα της στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό έπρεπε να καταλάβουν όλα τα παιδιά. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία και τη μεγάλη νίκη που πήραν και την προσπάθεια που έκαναν αυτά τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Κανείς! Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σίγουρα ξεκίνησε με κάποιες τελικές περισσότερες η Καλλιθέα, αλλά τελικές καταγράφονται και τα μακρινά σουτ έξω από την περιοχή, ενώ οι δικές μας οι ευκαιρίες οι σημαντικές ήταν ένα απίστευτο τετ-α-τετ που βγάζει ο αντίπαλος τερματοφύλακας και συγχαρητήριά του και νομίζω ότι σε όλο το παιχνίδι είχαμε τον έλεγχο, ήμασταν καλύτερη ομάδα από την Καλλιθέα και δίκαια πήραμε τη νίκη. Να του ευχηθώ καλή συνέχεια. Είναι σίγουρα δύσκολη η κατάσταση γι’ αυτούς, αλλά από εκεί και πέρα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους δικούς μας ποδοσφαιριστές, γιατί όντως πραγματικά μόχθησαν μέσα στο γήπεδο και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη».

Για το αν “καθάρισε” με την παραμονή η ομάδα: «Ίσα-ίσα τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Ξαφνικά κάποιες ομάδες που δεν μπορούσαν να κάνουν νίκη ξαφνικά γίνανε… Μπαρτσελόνα και κερδίζουν όλα τα παιχνίδια μέσα-έξω. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας η δουλειά, η δική μας η ομάδα, να μπορέσουμε να μαζέψουμε τους βαθμούς για να σωθεί η ομάδα. Δεν κοιτάμε τι κάνει ο άλλος, εμείς κοιτάμε τι κάνουμε εμείς σαν ομάδα».

Σωτήρης Τζουμερκιώτης (προπονητής Καλλιθέας): «Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι από το σημερινό παιχνίδι, γιατί πραγματικά το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εμφάνιση της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές κατέβαλαν τρομερή προσπάθεια, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες συγκριτικά με τον αντίπαλο, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν τρεις καθοριστικές φάσεις οι οποίες επηρέασαν κατά πολύ τον σημερινό αγώνα. Αρχικά ένα γκολ που θεωρώ ότι είναι καθαρό και μετέπειτα στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχουν δύο φάσεις που σηκώνονται σε θέση οφσάιντ, συγκεκριμένα ο Σταμόπουλος, οι οποίες κατά την ταπεινή μου άποψη, γιατί ήταν από τη μεριά του πάγκου, δεν ήταν ποτέ. Σαφώς και μας στεναχωρεί πάρα πολύ το αποτέλεσμα γιατί ξέραμε για εμάς ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για το αν θεωρεί σημαντικότερο παράγοντα της ήττας τη διαιτησία: «Όταν μία ομάδα έχει σχεδόν δέκα τελικές φάσεις έναντι τριών του αντιπάλου και υπάρχουν δύο καθοριστικές φάσεις, οι οποίες η μία σημειώνεται γκολ και η άλλη υπάρχει ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι τετ-α-τετ, δεν επηρεάζει ένα παιχνίδι το οποίο είναι ντέρμπι και παίζουν και οι δύο ομάδες την παραμονή τους;  Σαφώς…».

Νίκος Κουρέλλας (ποδοσφαιριστής Κισσαμικού): «Ένα σημαντικό ματς για εμάς, που από την αρχή της εβδομάδας είπαμε ότι θέλουμε να το κερδίσουμε. Μπήκαμε αποφασισμένοι, νομίζω ότι το δείξαμε από το πρώτο λεπτό πόσο το θέλαμε, με τα τρεξίματά μας και την προσπάθειά μας που καταβάλαμε. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και κερδίσαμε το ματς. Όσον αφορά βαθμολογικά και τη σωτηρία σίγουρα είναι μέσα στο μυαλό μας αλλά δεν πρέπει να είμαστε αποκλειστικά σε αυτό, θα πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάθε Κυριακή είναι διαφορετική και πρέπει να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, γιατί αυτή η βαθμολογική θέση δεν αξίζει στην ομάδα με το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Οπότε έστω και προς το τέλος πρέπει να μαζέψουμε τους πόντους για να φτάσουμε βαθμολογικά εκεί που μας αξίζει, για να πούμε ότι κλείσαμε τη χρονιά κάπως ικανοποιητικά για τους εαυτούς μας, γιατί πραγματικά δεν μας αξίζει να παλεύουμε για τη σωτηρία».

Νίκος Σταυριανός (ποδοσφαιριστής Καλλιθέας): «Είναι μία δύσκολη μέρα για εμάς, καταστροφική. Ο αντίπαλος είχε την κατοχή, έκανε 1-2 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, εμείς κάναμε περισσότερες. Ακυρώθηκε ένα γκολ που γι’ αυτό δεν έχω άποψη, αλλά σίγουρα στο δεύτερο οφσάιντ δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος στο γήπεδο που ήταν και μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν 3-4 μέτρα. Ίσως να ήταν διαφορετική η εικόνα της ομάδας μας. Να δώσω συγχαρητήρια στον Κισσαμικό. Δεν ήρθαμε εδώ να ρίξουμε τις ευθύνες στη διαιτησία, αλλά η Καλλιθέα παίζει απέναντι σε όλους και σε όλα. Αυτό είναι δεδομένο. Παίζουμε ένα πρωτάθλημα παρωδία, παρωδία κατά τη γνώμη μου και το ξέρουν πάρα πολλοί και μοιραία έρχεται η Καλλιθέα σε δύσκολη θέση με τον υποβιβασμό. Θέλω να ζητήσω και συγγνώμη από τους φιλάθλους μας για τη γενική εικόνα της ομάδας. Τα παιδιά προσπαθήσαμε κόντρα σε όλους και σε όλα και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια. Δεν ξέρω αν μαθηματικά προλαβαίνουμε, σε αυτό το πρωτάθλημα που όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook