Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 30ος επετειακός Κορακοβούνιος δρόμος σήμερα 14 Μαίου. Παρά την πολύ ζέστη που επικρατούσε περισσότεροι από 250 αθλητές μικροί και μεγάλοι από όλη την Κρήτη έδωσαν το παρόν.

Ο 30ος Κορακοβούνιος δρόμος όπως και οι 29 προηγούμενοι ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του φίλου του αθλητισμού Ιωάννη Καμπαξή και  στον φίλο μας συναθλητή πρώην πρωταθλητή Ελλάδας που πρόσφατα έφυγε από την ζωή Κυριάκο Λαζαρίδη.
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης ο Ιερός Ναός Αγ.Γεωργίου Κορακοβουνίου και η οικογένεια Ιωάννη Καμπαξη,ήταν για μία ακόμη φορά οι διοργανωτές ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ τρέξιμο και πεζοπορίας. Ένας αγώνας που είναι ο παλαιότεροςκαι ο ποιο συνεπής στο είδος του στην Κρήτη

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΗΤΑΝ : Περιφέρεια Κρήτης- ΔΟΠΑΦΜΑΗ- 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου. Με την τεχνική υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαικού Μαζικού Αθλητισμου-Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)

Νικητής στην γενική κατάταξη στα 4 χλμ ήταν ο Χατζάκης-Καζάνης Χρήστος με χρόνο 11΄53’’που έτρεξε με την (ΕΚΟSUNLLYS) και στις γυναίκες για άλλη μία φορά νικήτρια ήταν η κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής στις γυναίκες Αχλάτη Μαρίνα (Afordakos tim) με χρόνο 14΄46΄΄Ενώ στα αξιοσημείωτα των αγώνων ήταν η νίκη στην γενική κατάταξη στα 1.300μ κοριτσιού και συγκεκριμένα της μαθήτριας Σωμαράκη Μαρίας

Στα πλαίσια του Κορακοβούνιου δρόμου και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου έγιναν και πολιτιστικά δρώμενα με συναυλία που έπαιξαν οι  καλλιτέχνες: Νίκος και Μάριο Ηλιάκης, ο Αντώνης Γιακουμάκης από την Σητεία (που μετείχε φέτος με επιτυχία στο rising-star) και ο Σκουλούδης Γιώργος.

Όλοι οι καλλιτέχνες θα είχαν  συμβολική παρουσία και έδωσαν  μια ευχάριστη νότα στην διοργάνωση. και τους ευχαριστούμε
ειδική βράβευση για την προσφορά του στον αθλητισμό έγινε στον Κασιμάτη Παντελή διοργανωτή επί 30 χρόνια του Κασιμάτειου δρόμου στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Ενώ βραβεύθηκε το 30 Δημοτικό Σχολείο για την περισσότερη συμμετοχή σε Μαθητές
Στο τέλος και μετά τις απονομές των επάθλων προσφέρθηκε δωρεάν κέρασμα σε όλους τους παραβρισκόμενους.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν για την συνεργασία και πολύτιμη βοήθειά τους την Ελληνική Αστυνομία , τα μέλη εθελοντές από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, την Υπηρεσία Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου, την Τεχνική υπηρεσία Δήμου Ηρακλείου,και το 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook