Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.  Μπορείτε να τα απολαύσετε με χιλιάδες τρόπους και ένας από αυτούς είναι με σολομό, φιστίκια και λιαστές ντομάτες. Ένα πιάτο που αν το φτιάξετε θα το ξαναφτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε. 

Υλικά

400 γραμμάρια  σπαγγέτι
400 γραμμάρια φιλέτο φρέσκο ​​σολομό
80 γραμμάρια φιστίκια
5 λιαστές ντομάτες
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιστίκια σε ζεστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 5 λεπτά , ύστερα τα ξεφλουδίζετε και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε τις λιαστές ντομάτες, τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με το λάδι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φιστίκια και τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνετε.

Μαγειρεύετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το σολομό σε κομμάτια και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά. Ρίχνετε το λευκό κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί και αποσύρετε από τη φωτιά.

Μαγειρεύετε τα μακαρόνια όπως γράφει η συσκευασία, στραγγίζετε και φυλάτε λίγο νερό από τα μακαρόνια. Προσθέτετε τα μακαρόνια μαζί με το νερό τους στο τηγάνι με το σολομό και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο για απόλαυση.

jenny.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook