Ποιοι θα συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης στα Χανιά

Την Τετάρτη 17 Μαΐου η Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών του νομού Χανίων, καλεί όλους τους Χανιώτες επιχειρηματίες να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους και να συμμετάσχουν στην διαδήλωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που “έρχονται” στην Βουλή.

Σύσσωμοι οι Προέδροι των σωματείων έδωσαν το σύνθημα, όλοι οι Χανιώτες να βγουν ενωμένοι στους δρόμους και να φωνάξουν ένα βροντερό “όχι” σε αυτά τα δυσβάσταχτα μέτρα που αναμένεται να γονατίσουν περισσότερο την χώρα μας.

 

Γιάννης Παυλάκης,Πρόεδρος ΟΕΒΕΝΧ

Συνάδελφοι επαγγελματίες, οι αυξημένες κατά 1.7 δισσεκατομμύρια φορολογικές υποχρεώσεις του 2017, σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα του 2018 γνωστά και ΄παγνωστα όπως και τα 3.8 δις της διετίας ’19-’20, επιφέρουν την πλήρη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, αποτρέπουν την υγιή επιχειρηματικότητα και ενισχύουν την φοροδιαφυγή  και την παραοικονομία.(…) Το θέμα των ανοιχτών Κυριακών διαλύει τις επιχειρήσεις.Όλοι ενωμένοι πρέπει να δείξουμε τις δυνάμεις μας.Οι ψευτοπαλικαριές και ο λαικισμός της Κυβέρνησης συνοδευόμενο από την ικανότητα διαχείρησης δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο.

Αννα Σαματά, Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Νομού Χανίων 

Ο κ.Τσίπρας κατόρθωσε να συμφωνήσει σε όλα όσα του ζήτησαν οι δανειστές, χωρίς να έχει την δυνατότητα ούτε τις γνώσδεις για ουσιαστικά αντίμετρα.Το νεύο αυτό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή μας αναγκάζει όλους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγούμε στους δρόμους και να ζητήσουμε το αυτονόητο, εργασία και αξιοπρέπεια, καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία της Δημοτικήςε Αγοράς την Τετάρτη στις δέκα.Στέλνουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στον κ.Τσίπρα, αλλά και στους εκλεγμένους βουλευτές του νομού μας, η Πανελλαδική απεργία της Τετάρτης είναι μόνο η αρχή.

Κουρομιχελάκης Ιωσήφ, Πρόεδρος Κρεοπωλών Νομού Χανίων

Αγαπητοί συμπολίτες εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά όχι, σε οποιαδήποτε προυπόθεση για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.Δίνουν την χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιφέρουν μεγαλύτερη φτώχεια και μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, που το ωφέλιμο να δουλεύουμε την Κυριακή αφού ο κόσμος δεν έχει χρήματα; Καλούμε όλους να κλεισουν τα μαγαζιά τους στις δέκα και να βρεθούμε στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. 

Φορτσάκης Μανώλης, Σύνδεσμος Επισκευαστών Οχημάτων και Μηχανημάτων Νομού Χανίων

Η ολοκλήρωση της καταστροφής της Ελλάδος της νέας γενιάς θα υλοποιηθεί με την υπογραφή και την ψήφιση των νέων μέτρων, όλοι μαζί ενωμένοι ας δώσουμε ένα βροντερό όχι στην ολοκλήρωση της καταστροφής που θα υπογράψει η κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα προσπαθεί να εφαρμόσει.

Καραπατάκης Ηλίας, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών νομού Χανίων

Καλούμε τους επαγγελματίες, όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειες τους στην Δημοτική Αγορά την Τετάρτη, να δώσουμε ένα βροντερό μήνυμα, ώστε να μην περάσουν τα μέτρα της Κυβέρνης, που το μόνο πυο θα καταφέρει είναι να φέρει πόνο στους επαγγελματίες.

Δημήτρης Σκιρτζής,Πρόεδρος του συνδέσμου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Ν.Χανίων

Ο σύνδεσμος μας συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 17ης Μαίου.Φωνάζουμε δυνατά όχι σε κάθε είδους υφαισιακά μ΄’ετρα που πλείττουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού. Αντιστεκόμαστε σε πρακτικές φτωχοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον κλάδο μας επιβάλλοντας μεγαλύτερες εισφορές και δυσβάσταχοτυς φόρους.

Μανωλικάκης Γιάννης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ν. Χανίων

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνόντας με αυτό το μνημόνιο.Εθελοτυφλόντας για τις ολέθριες συνέπειες αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το τρίτο μηνμόνιο τώρα μας φέρνει το 4ο, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση απειλώντας με ισοπέδωση την κοινων΄πιας και γκρεμίζοντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων.Ο αγώνας απέναντι στα νέα μέτρα είναι μονόδρμος, σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook