Στο Γυμνάσιο Κουτσουρά και το Λύκειο Μακρύ Γιαλού ο Δήμαρχος Ιεράπετρας 

To Γυμνάσιο Κουτσουρά και το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Juniors Engineer Academy (Ακαδημία Μικρών Μηχανικών)

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Μανώλη Γεωργαλάκη, επισκέφτηκαν τα σχολεία, όπου και είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις αξιόλογες δράσεις που πραγματοπούνται, καθώς και να συνομιλήσουν με τους μικρούς μαθητές.

Όπως αναφέρθηκε, το πρόγραμμα Junior Engineer Academy του ιδρύματος της Deutsche Telecom υλοποιείται τα τελευταία χρόνια σε επιλεγμένα σχολεία στη Γερμανία, ενώ μόλις το περασμένο έτος το ίδρυμα της Deutsche Telecom αποφάσισε την επέκταση του προγράμματος και εκτός Γερμανίας, καλώντας τα Γερμανικά σχολεία που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα να αναπτύξουν διεθνείς διμερείς συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό το Γυμνάσιο του Κουτσουρά αποτελεί το πρώτο σχολείο εκτός Γερμανίας που συμμετείχε σε αυτή τη  δράση, φιλοξενώντας 11 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς από το Γυμνάσιο Φρέχεν της Κολωνίας της Γερμανίας κατά το διάστημα 1/5 έως 8/5/2017.

Τα θερμά του συγχαρητήρια  στον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Περαντώνη, τη Διευθύντρια του Λυκείου, κα. Χαμηλάκη, στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του εν λόγω προγράμματος προγράμματος, κ. Ορφανάκη, στον Σύλλογο Γονέων, στους γονείς, τους μαθητές και όλους τους συλλόγους της περιοχής  που το υποστήριξαν εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στο σχολείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Όπως τόνισε « Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού για την υλοποίηση τέτοιων αξιόλογων δράσεων που ενθαρρύνουν τις διακρατικές συνεργασίες μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αποφέροντας σημαντικά οφέλη στους μαθητές. Αποτελεί μάλιστα ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ιεράπετρας το γεγονός ότι το Γυμνάσιο Κουτσουρά είναι το πρώτο σχολείο της Ελλάδας που συμμετέχει σ’ αυτή την δράση του ιδρύματος της Deutsche Telecom» ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεση του Δήμου Ιεράπετρας να υποστηρίζει τέτοιες δράσεις που δίνουν την ευκαιρία εποικοδομητικών συνεργασιών.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook