Η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας θα παραμείνει στο 5* Cavo Spada Luxury Resort and Spa, χρησιμοποιώντας τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του, μέχρι τις 19 Μαΐου 2019

Με μια λιτή τελετή, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Εμμανουήλ Κολυμπάδη, του εκτελεστικού διευθυντή της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Peter Reinebo, μελών των Ολυμπιακών Επιτροπών των δύο χωρών, υψηλόβαθμων στελεχών του σκανδιναβικού Τουριστικού Οργανισμού Apollo – Der Touristik Nordic AB, του δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη, του αντιδημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλακωνάκη και του διευθύνοντος συμβούλου του Oμίλου Giannoulis Hotels and Resorts και Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Εμμανουήλ Γιαννούλη, ξεκίνησε το Ολυμπιακό Camp της Ολυμπιακής Ομάδας της Σουηδίας, στο ξενοδοχείο 5* Cavo Spada Luxury Resort and Spa, στα Χανιά. 

Στο Ολυμπιακό Camp, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιόνγκτσανγκ στη Νότια Κορέα, τον Φεβρουάριο του 2018, συμμετέχουν περισσότεροι από 200 Σουηδοί αθλητές των χειμερινών σπορ (ανάμεσα τους πολλοί ήδη Ολυμπιονίκες σε προηγούμενες Ολυμπιάδες), προπονητές και εξειδικευμένοι επιστήμονες, καθώς και περισσότεροι από 80 δημοσιογράφοι και χορηγοί, οι οποίοι μεταδίδουν καθημερινά τον παλμό του Camp στα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Σουηδίας.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής, ο Κος Εμμανουήλ Κολυμπάδης και η Κα Anette Norberg, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, το 2006 και το 2010, έκαναν τα αποκαλυπτήρια μίας νεοφυτεμένης ελιάς, σύμβολο της φιλίας των δύο λαών, αλλά και της Ολυμπιακής ιδέας. Η Κα Norberg δήλωσε «ενθουσιασμένη που δίνεται στην Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας η δυνατότητα να προετοιμαστεί για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα που γέννησε την Ολυμπιακή ιδέα και στους αθλητικούς χώρους του 5* Cavo Spada Luxury Resort and Spa, που τηρούν απόλυτα τις Ολυμπιακές προδιαγραφές».

Το 5* Cavo Spada Luxury Resort and Spa, το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί ως “Sports, Activities, and Leisure Resort”, ιδανικό για όσους θέλουν να απολαύσουν διακοπές σε ένα ήρεμο και πολυτελές περιβάλλον, αθλούμενοι ταυτόχρονα σε χώρους υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, επελέγη έπειτα από μία εξονυχιστική διαδικασία επιλογής και συνεχείς επιθεωρήσεις, από την Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να αποτελέσει τον πάροχο για το βασικό Olympic Camp.

Η Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή έκρινε ότι η εξαιρετική υποδομή και οι αποκλειστικές υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο, αποτελούν το καταλληλότερο περιβάλλον για την προετοιμασία της Σουηδικής Ολυμπιακής Ομάδας. Ο Γενικός Διευθυντής Σουηδίας και Φινλανδίας του μεγάλου σκανδιναβικού Τουριστικoύ Οργανισμού Apollo – Der Touristik Nordic AB, ο οποίος είναι αποκλειστικός συνεργάτης της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μερίμνησε για τη μεταφορά και διαμονή της ομάδας στα Χανιά, Κος Peter Browall δήλωσε «Οι πρώτες εντυπώσεις των μελών της Ολυμπιακής Ομάδας είναι πολύ θετικές. Όλοι είναι πάρα πολύ χαρούμενοι.

Το προσωπικό και το ξενοδοχείο έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να μπορέσουν να υποστηρίξουν τους κορυφαίους Σουηδούς αθλητές στην προετοιμασία τους. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι για την επιλογή μας» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αμέσως μετά την τελετή, ακολούθησε συνέντευξη τύπου προς τα Σουηδικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν οι πρώτοι αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και συμμετοχή τους στην 23η Χειμερινή Ολυμπιάδα.

Η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας θα παραμείνει στο 5* Cavo Spada Luxury Resort and Spa, χρησιμοποιώντας τις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του, μέχρι τις 19 Μαΐου 2019, όταν και θα ολοκληρωθεί το Ολυμπιακό Camp. «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς ότι η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας μάς επέλεξε, μετά από συνεχείς ελέγχους, που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2016, προκειμένου να αποτελέσουμε τον προορισμός για την προετοιμασία της, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πολύ καλό μας συνεργάτη, τον Τουριστικό Οργανισμό Apollo, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά προκειμένου να έρθει η ομάδα εδώ. Πιστεύω πραγματικά ότι ο Νομός Χανίων και η Κρήτη -αλλά ιδιαίτερα ο Νομός Χανίων- είναι ένας τόπος που μπορεί να ωφεληθεί τα μέγιστα από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Είναι ένας τομέας του τουρισμού που έχει μεγάλη ώθηση τα τελευταία χρόνια και η περιοχή μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά -τόσο το κλίμα, αλλά και εξαιρετικές μονάδες και υποδομές γενικότερα- που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Ευελπιστώ ότι μετά την παραμονή της Ολυμπιακής Ομάδας εδώ – έγνοια μας είναι να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις- να καθιερωθούμε πραγματικά ως ένας προορισμός αθλητικών δραστηριοτήτων» τόνισε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Oμίλου Giannoulis Hotels and Resorts κ. Εμμανουήλ Γιαννούλης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook