Οι μαθητές του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις εξαρτήσεις.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους:

“Φέτος ως µαθητές της Β΄και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κουνουπιδιανών, µετά από θέματα που µας προτάθηκαν από τον καθηγητή μας Μπασιά Νίκο, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε µε ένα θέμα που µας απασχολεί, τις εξαρτήσεις των νέων.

Οι λόγοι για τους οποίους επιλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα είναι γιατί θέλαμε να κινητοποιήσουμε αλλά και να κινητοποιηθούμε και εμείς οι ίδιοι έχοντας προβληματιστεί για την έξαρση κρουσμάτων εξαρτήσεως από το φιλικό και το σχολικό περιβάλλον.

Εξάρτηση µπορεί να είναι κάθε τι που ναρκώνει το µυαλό σου. Κάθε τι που σκοτώνει από την αρχή την ψυχή σου και σαν σαράκι τρώει σιγά σιγά και λίγο λίγο το κορμί σου. Εξάρτηση είναι αυτό που σε εθίζει, και σε κάνει να μην μπορείς να αντισταθείς σε αυτό. Θα µιλήσουµε για αυτά που σκοτώνουν την ψυχή σου αλλά και για αυτά που σκοτώνουν και το κορμί σου.

Δεν θα προσεγγίσουμε να εξετάσουμε το θέμα μας όπως ένας γιατρός, δεν θα το αναλύσουμε όπως ένας ακαδημαϊκός, δεν θα το υποστηρίξουμε όπως ένας ιερέας, δεν θα σας κάνουμε να γελάσετε  όπως ένας κωμικός, ούτε σκοπεύουμε να σας μαγέψουμε όπως ένας τραγουδιστής. Έχουμε σκοπό να σας μιλήσουμε με τις φωτογραφίες μας.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook