Σε μια σημαντική επενδυτική κίνηση προέβη πρόσφατα η Eldorado Gold, καθώς κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Integra Gold.

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι έχει  επιτευχθεί τελική συμφωνία με την εταιρία Integra Gold Coproration, με την Eldorado Gold, να αγοράζει όλες τις κοινές μετοχές (που έχουν εκδοθεί και πρόκειται να εκδοθούν) που δεν είναι ήδη στην κυριότητα της.

Όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, οι σημερινοί μέτοχοι της Eldorado θα κατέχουν το 90% της καινούργιας εταιρίας, και οι σημερινοί μέτοχοι της Integra θα κατέχουν το 10%.

Σήμερα η Eldorado κατέχει το 13% της Integra. Μετά από τη συναλλαγή, η Eldorado θα κατέχει το 100% των μετοχών.

Η Integra έχει στην κυριότητά της ένα χρυσωρυχείο στο Val d’or στο Κεμπέκ του Καναδά. Υπάρχουν πληροφορίες για την ποσότητα χρυσού που υπάρχει εκεί και για την ποσότητα χρυσού που ενδέχεται να παράγεται κάθε χρόνο, καθώς και για το κόστος της επένδυσης σε επενδυτικό ορίζοντα 10 ετών.

Τα Δ.Σ. των 2 εταιριών θεωρούν ότι η συναλλαγή είναι συμφέρουσα για τους μετόχους για διάφορους λόγους. Οι όροι έχουν εγκριθεί από τα 2 Δ.Σ.  Οι Σύμβουλοι της συναλλαγής έχουν γράψει εκθέσεις για την συμφέρουσα φύση της συναλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο CEO της Eldorado Gold κ. George Burns αναφέρει: «Βάσει της προηγούμενης εμπειρίας μου στην κατασκευή και λειτουργία μεταλλείων χρυσού στον Καναδά βλέπω με ενθουσιασμό το άνοιγμα της Eldorado στην ανατολική Abitibi περιοχή του Καναδά».

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook