Επιτυχημένο ήταν το εγχείρημα της πραγματοποίησης σχολικού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Κουμπελή και του ΟΑΧ.

Η ενημέρωση του ΟΑΧ αναφέρει τα εξής:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της πραγματοποίησης σχολικού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ μετά από πρωτοβουλία που ανήκει από κοινού στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Κουμπελή και τον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων.

Οι αγώνες, για τους οποίους ενημερώθηκε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης φιλοξενήθηκαν σ’ έναν πραγματικά υπέροχο χώρο εντός του σχολείου του 7ου Γυμνασίου, με τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια και από τις τρεις Τάξεις του σχολείου, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης, αγωνίστηκαν μαθητές Ε’ και Στ’ Τάξης από πέντε Δημοτικά σχολεία των Χανίων (9ο, 10ο, 11ο, Παζινός και Στέρνες).

Σύμφωνα με την έφορο του τμήματος πινγκ πονγκ του ΟΑΧ, Κική Ερηνάκη: «Είχαμε αποφασίσει εδώ και μήνες να διοργανώσουμε από κοινού με το 7ο Γυμνάσιο ένα σχολικό πρωτάθλημα. Εμείς από πλευράς Ομίλου αναλάβαμε την υλικοτεχνική υποδομή, τις διαιτησίες και γενικότερα τη διοργάνωση ως προς τη διεξαγωγή του αθλήματος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις συμμετοχές αφού πήραν μέρος 71 παιδιά από το Γυμνάσιο, αλλά και την Ε’ και ΣΤ’ Τάξη πέντε Δημοτικών. Θα είχαμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές εφόσον τα παιδιά δεν είχαν διαγώνισμα στα αγγλικά. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν μια ευκαιρία για το σχολείο προκειμένου να φτιάξει τον φωτισμό του, ενώ αγοράστηκαν ρακέτες και μπαλάκια, όπου όλα αυτά θα παραμείνουν στην περιουσία του Γυμνασίου. Εγινε μία καλή αρχή και πιστεύουμε ότι του χρόνου θα το επεκτείνουμε ως πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να συμμετέχουν περισσότερα σχολεία και ειδικότερα ακόμα πιο πολλά Δημοτικά», κατέληξε η κα Ερηνάκη.

«Οι αγώνες έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τους χώρους του σχολείου», τόνισε από την πλευρά ο Ηλίας Μπουζάκης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Χανίων.

«Η ιδέα για τη διοργάνωση του σχολικού πρωταθλήματος προέκυψε από την ανάγκη του σχολείου μας να δείξει στους Χανιώτες το πόσο όμορφο είναι, οι εγκαταστάσεις και ειδικότερα οι αίθουσες είναι καινούργιες», τόνισε ο κ. Μπουζάκης, «θέλαμε λοιπόν να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους του 7ου Γυμνασίου και προσωπικά επειδή μεγάλωσα παιδί μέσα στον Ομιλο Αντισφαίρισης και είχα επαφή με το πινγκ πονγκ μου φάνηκε ωραία ιδέα να αποτελέσει αυτό το άθλημα ένα μέσο με το οποίο θα προβάλουμε το σχολείο μας. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την ιδέα που είχαμε, καθώς υπήρξε εξαιρετική συνεργασία με την κα Ερηνάκη και τη συνδρομή πολλών εθελοντών, του “Fast Movers” που είναι ο χορηγός μας, αλλά και των ΜΜΕ».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των αγώνων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου παρέδωσε επαίνους στις πρώην μαθήτριες του σχολείου και αθλήτριες του ΟΑΧ, Δελάκη Θεοδώρα, Λαδάκη Μαρία και Λαδάκη Στέλλα για τις διακρίσεις τους στο πινγκ πονγκ. Επίσης, στον πρώτο νικητή των αγώνων παραδόθηκε κύπελλο, ενώ στους μαθητές που κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση απονεμήθηκαν μετάλλια.

Παρόντες στους αγώνες ήταν η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου, κα Μαλέκου και ο σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ν. Χανίων, κ. Δασκαλάκης.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook