Εγκύκλιο προς τα ληξιαρχεία των Δήμων απεύθυνε το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώνουν άμεσα το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών Συνταξιούχων σχετικά με τις εκδιδόμενες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, ώστε να μην χορηγούνται συντάξεις σε δικαιούχους που έχουν αποβιώσει.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο πλέον από την 5η Αυγούστου 2011 στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξεως θανάτου θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του θανόντος, καθώς και ο φορέας ή οι φορείς συνταξιοδότησης, αν ο θανών ήταν συνταξιούχος.

Ακόμη, οι Δήμοι υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α) που τηρεί το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών Συνταξιούχων σχετικά με τις εκδιδόμενες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου της αρμοδιότητάς τους.

Σημειώνεται, όπως δημοσιεύει το in.gr, πως ήδη από τις αρχές Ιουλίου έχει ξεκινήσει πρόγραμμα καταγραφής όλων των συνταξιούχων στα ασφαλιστικά ταμεία, με στόχο να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπάρχουν ασφαλισμένοι «φαντάσματα».

Ήδη οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ καλούνται να περάσουν από τις τράπεζες για την πληρωμή τους, με στόχο να διαπιστωθεί το κατά πόσο καταβάλλονται συντάξεις σε άτομα που έχουν πεθάνει.

Μέχρι σήμερα από ελέγχους σε ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και Επικουρικό Δημοσίου έχει προκύψει πρόβλημα με 20.000 περίπου συντάξεις των οποίων διακόπηκε η καταβολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook