Περιοδείες σε χώρους εργασίας ενόψει της σημερινής πανελλαδικής απεργία πραγματοποίησαν χθες κλιμάκια του ΚΚΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Μπροστά στην νέα συμφωνία-μνημόνιο που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ και θα οδηγήσει σε νέα επίθεση απέναντι στο λαό οργανώνεται από την ΤΕ Ηρακλείου μεγάλη εξόρμηση σε τόπους δουλειάς με το κάλεσμα του ΚΚΕ για την οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων και την αποφασιστική μάχη που πρέπει να δοθεί μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 17ης Μάη.

Χθες, Τρίτη 16 Μάη πραγματοποιήθηκαν:

-Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κοκοσάλη Ανδρέα, μέλος του Γ.Π Κρήτης, στο εργοστάσιο του Καράτζη και στο εργοστάσιο του Σαβοϊδάκη στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

-Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Φλουρή Χάρη, μέλος της Ε.Π Κρήτης, στις αποθήκες του Χαλκιαδάκη και στην συνέχεια στις αποθήκες της Αριάδνης.

Περιοδεία κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ανδρουλάκη Λίνα, μέλους της ΤΕ Ηρακλείου στο ΙΤΕ.

– Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελευθερία Χρυσού, στελέχους του ΚΚΕ, στο ΦΟΣΔΑ Χερσονήσου.

    Στην συζήτηση με τους εργαζόμενους, ειδικά στα εργοστάσια, απασχόλησε ότι για μία ακόμα φορά θα πληρώσουν ασήκωτα βάρη ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρύβει ότι για να έρθει η περιβόητη «ανάπτυξη», δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, προϋπόθεση είναι οι μνημονιακοί νόμοι να παραμείνουν, οι απώλειες για τα λαϊκά στρώματα να είναι μόνιμες.

    Επιπλέον, όσον αφορά τα αντίμετρα αναφέρεται πως αποτελούν το τυράκι στη φάκα αφού ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και ο πλούσιος θα γίνεται πλουσιότερος. Για μία ακόμα φορά δηλαδή προσπαθούν να αντισταθμίσουν την νέα βάρβαρη επίθεση με ψίχουλα ενώ την ίδια στιγμή παίρνουν μέτρα για τη στήριξη του κεφαλαίου, τη μείωση της φορολογίας τους, την επιδότηση του «μισθολογικού κόστους».

   Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Να δώσουν μάχη αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, μέσα από τα ταξικά τους σωματεία.

    Επεσήμαναν πως ο καθημερινός αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που φέρνει μόνο φτώχεια και πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Σ’ αυτόν το δρόμο, το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτελέσματα, να βάζει εμπόδια.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σήμερα 17 Μάη, στις 10πμ στην πλ. Ελευθερίας και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη 18 Μάη, μέρα ψήφισης του νέου μνημονίου, στις 7μμ στην πλ. Ελευθερίας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook