Οι δόκιμοι πάνω στα ιστία επί ώρα, τράβηξαν τα βλέμματα – Εντυπωσιακή η… μουσική είσοδος του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Σούδας

Εντυπωσίασε ο “Πρέσβης των θαλασσών” ή αλλιώς ο “Ιππότης / Κύριος των θαλασσών” που κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

Πρόκειται για ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού, που διαπλέει ωκεανούς και θάλασσες για 9 μήνες κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Το ταξίδι αυτό το κάνει κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των δοκίμων του. 

Στο πλοίο βρίσκονται συνολικά 237 άτομα εκ των οποίων 8 καπετάνιοι, 31 αξιωματικοί και 42 δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής που εγγράφονται στον τελευταίο χρόνο με διαφορετικές ναυτικές καριέρες για να γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του μεξικανικού στρατού. 

Η είσοδος του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Σούδας ήταν αν μη τι άλλο ιδιαίτερη αφού από τα ηχεία του πλοίου ακούστηκε πρώτα ο εθνικός ύμνος του Μεξικού και στη συνέχεια μεξικανικά τραγούδια. 

 

Οι ακίνητοι δόκιμοι στα ιστία τράβηξαν τα βλέμματα

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι πάνω στα ιστία βρίσκονταν δόκιμοι και μάλιστα σε σταθερή θέση χωρίς την ευχέρεια κινήσεων. Απο μακριά δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι αυτό που έβλεπε στα ιστία ήταν άνθρωποι στημένοι σε μεγάλο ύψος, ουσιαστικά ακίνητοι και μάλιστα επί πάρα πολύ ώρα αν αναλογιστεί κανείς ότι από τη στιγμή που άρχισαν να φαίνονται στην είσοδο του λιμανιού μέχρι τον τελικό κατάπλου, πέρασε περίπου 90 λεπτά!

Στο βίντεο αλλά και στις φωτογραφίες διακρίνονται οι δόκιμοι πάνω στα ιστία. Για την ασφάλειά τους μάλιστα είναι πιασμένοι και με γάντζο.

 

Στο λιμάνι της Σούδας περίμενε ο πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία και φορείς ενώ μπάντα καλωσόρισε το ιστιοφόρο με μουσική.

 

 

 

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Πρέσβης του Μεξικού Daniel Hernandez – JosephQ:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που έρχεται στην Ελλάδα, είναι πλοίο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού, με 237 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 42 είναι δόκιμοι και οι υπόλοιποι είναι πλήρωμα, εκπαιδευτές και αξιωματικοί. Αυτό το ταξίδι το κάνει κάθε χρόνο καθώς είναι μέρος της εκπαίδευσης, πρόκειται για ταξίδι 9 μηνών με τον γύρο του κόσμου. Έχει ήδη επισκεφθεί μέρη των ΗΠΑ, της Ευρώπης και συγκεκριμένα την Ιταλία, την Ισπανία και εδώ τα Χανιά είναι η μοναδική τους στάση στην Ελλάδα. Από εδώ θα φύγει για Αίγυπτο και μετά για Ινδία, θα διαπλεύσει τον Ειρηνικό μέχρι τη Χονολουλού και τη Χαβάη, μετά θα φτάσει Καλιφόρνια και θα επιστρέψει Μεξικό. Αποκαλούμε το πλοίο Πρέσβη, ή Ιππότη ή Κύριο των Θαλασσών. Είναι ο πρέσβης μας της φιλίας και της ειρήνης και σε κάθε λιμάνι που δένει φέρνει λίγη μεξικάνικη κουλτούρα και ταυτότητα. Είναι η πρώτη τους φορά στα Χανιά, θα μείνουν για 5 ημέρες και κατά την παραμονή τους θα επισκεφθούν σημεία και θα ενημερωθούν για την ιστορία του τόπου. Γι’ αυτό ευχαριστούμε πολύ και όλες τις αρχές για τη βοήθειά τους.

Ο καπετάνιος με τη σειρά του οδήγησε τον πρέσβη και τους παρευρισκομένους στο ιστιοφόρο

 

 

Στην ομιλία του ο καπετάνιος ανέφερε:

 

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το πλοίο στο λιμάνι της Σούδας τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

17 Μαΐου: 11.00 – 16.00
18 Μαΐου: 10.00 – 20.00
19  Μαΐου: 10.00 – 20.00
20 Μαΐου: 10.00 – 20.00
21 Μαΐου: 10.00 – 20.00

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook