Με συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες του νομού, οι οποίοι θα συμμετέχουν και σε δύο συσκέψεις στα Πεζά και το Ρέθυμνο τις προσεχείς ημέρες.

Στην ανακοίνωση αγροιτκών συλλόγων του νομού αναφέρεται:

“Το 4ο μνημόνιο που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τα τρία προηγούμενα μνημόνια που έφεραν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά, με μέτρα όπως:

μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3.000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε στα μπλόκα και θα μας επιβαρύνει με επιπλέον 650 ευρώ το χρόνο,

φοροληστεία, αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, νέες μειώσεις συντάξεων,

πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη,

ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για κοινωνικές παροχές.

νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών.

Τα παραπάνω προστίθενται στο τεράστιο κόστος παραγωγής, στα χρέη σε ΔΕΗ, τράπεζες, εφορία, στις κατασχέσεις λογαριασμών από τους δήμους, στο πετσόκομμα συντάξεων όσων έχουν αγροτικό εισόδημα, στις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, στις παρακρατήσεις επιδοτήσεων, στις καθυστερήσεις στη δακοκτονία, και άλλα!

Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντιμέτρα» γίνονται για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Τα μέτρα που πάρθηκαν με όλα τα μνημόνια, μαζί με όσα εφαρμόζονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ, επιταχύνουν τη συγκέντρωση γης-παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Την πορεία του ξεκληρίσματος που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, τα μονοπώλια, που είναι οι αντίπαλοί μας, δε θα τη δεχτούμε. Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γενούμε. Μαζί με τους συμμάχους μας, εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ, σηκώνουμε τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης!

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει δείξει πως ο αγώνας μπορεί να είναι αποτελεσματικός όταν έχει συνέχεια, όταν έχει καθαρό πλαίσιο αιτημάτων που ακουμπάνε στα πραγματικά προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όταν έχει καθαρό ποιος είναι ο αντίπαλος και ποιος ο σύμμαχος. 

Σήμερα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι απαντήσαμε με συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, και αύριο στο συλλαλητήριο των ταξικών εργατικών σωματείων στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας, και με αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης, ενάντια στο 4ο μνημόνιο που θα ψηφίζεται στη βουλή.

Συνεχίζουμε στη στράτα του συντονισμού με τις δυνάμεις του οργανωμένου Αγροτικού Κινήματος παγκρήτια, για να κλιμακώσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα, με δεκαήμερο δραστηριότητας στις αρχές Ιούνη ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, για τις ανάγκες των οικογενειών μας:

Κυριακή 21/5, 8.30μμ, σύσκεψη στα Πεζά (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
Τρίτη 23/5, 6μμ, παγκρήτια σύσκεψη στο Ρέθυμνο (Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου).

Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γενούμε!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook