Μετά την απήχηση και αποδοχή που σημείωσαν οι βραβεύσεις ξενοδοχείων για τη συμβολή τους στην ανάδειξη και προώθηση του ελαιολάδου, τις οποίες καθιέρωσε από πέρυσι ο ΣΕΔΗΚ, η δράση επαναλαμβάνεται  και φέτος με βελτίωση  των όρων και της διαδικασίας.  

Οι  δράσεις αυτές, που παρόμοιες τους  βραβεύονται και στην Ισπανία είχαν πέρυσι  σημαντική απήχηση  όπως φαίνεται  από το ενδιαφέρον που εκδηλωθηκε και τα βραβεία που απονεμήθηκαν.

Σύμφωνα με έγγραφη πρόσκληση που ήδη απέστειλε πρόσφατα ο ΣΕΔΗΚ προς τις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης και τους Συλλόγους τους, στους  βραβευόμενους  απονέμονται πλακέτες με την  Χρυσή,  Αργυρή και Πράσινη Μινωική Ελιά που είναι  καλαίσθητες πλακέτες και έπαινοι σε χάρτι τύπου πάπυρος.  

Οι βραβεύσεις για τη φετινή περίοδο 2017  θα απονεμηθούν σε Ξενοδοχειακές Μονάδες της Κρήτης που θα αναπτύξουν σε όσο γίνεται υψηλότερο βαθμό μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Προσφορα ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι ( βιβλία, CD, DVD για παιδιά η και ενήλικες)
2. Συμμετοχή σε ερευνες για την υγιεινη και διατροφικη αξία του  Ελαιολαδου
3. Προσφορά ως δώρου,  επώνυμου συσκευασμένου ελαιολάδου σε πελατες Ξενοδοχείου 
4. Χρήση ελαιολάδου  στην διατροφη των πελατών στα πρωινα, γευματα, σαλατες κ.α.
5. Επίδειξη (εκθεση)  επώνυμων ελαιόλαδων  σε ειδικά stands, προθήκες κ.λπ  
6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών  εκδηλώσεων (γευσιγνωσίες, θεατρικά κλπ)
7. Αλλες δρασεις  που συμβάλλουν  στην προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική επιστημονική επιτροπή που θα ορίσει ο ΣΕΔΗΚ, η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει επί τόπου τα στοιχεία των Φακέλων  υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους. 

Η απονομή των Βραβείων θα γίνει σε ειδικη εκδηλωση που θα λαβει  ευρεία δημοσιότητα κατά την οποια οι βραβευομενοι θα παρουσιασουν με προβολη ΡΡ τις δρασεις τους.
  
Τα Ξενοδοχεια  που ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν σχετικές δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι  την 15 Ιουνιου  στον ΣΕΔΗΚ ([email protected] η στο τηλέφωνο 28210) μετα τις οποιες θα λάβουν λεπτομερείς  πληροφορίες  και  σχεδιο  με βαση το οποιο θα συνταξουν  την ΕΚΘΕΣΗ υποψηφιότητας που θα πρεπει να υποβάλουν το αργότερο μεχρι  10. Οκτωβριου 2017.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook