Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει εύκολη διάσχιση σε αργούς ρυθμούς σε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια των Χανίων.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει εύκολη διάσχιση σε αργούς ρυθμούς, σε ένα από τα ομορφότερα και πιο δασωμένα φαράγγια του νομού μας, στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στην επαρχία Σελίνου, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει λίγο μετά το καταπράσινο χωριό της Αγίας Ειρήνης Σελίνου, που βρίσκεται στην δυτική άκρη των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, από όπου οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν κατηφορικά σε καλογραμμένο μονοπάτι, τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και στην ομαλή κοίτη του φαραγγιού, για να καταλήξουν στην έξοδό του και από εκεί θα μεταφερθούν οδικώς στο όμορφο παραλιακό χωριουδάκι της Σούγιας για μπάνιο και ξεκούραση. Η διαδρομή μέσα στο μοναδικό σε βλάστηση φαράγγι είναι πανέμορφη, κινείται παράλληλα με τον Αγιερηνιώτη ποταμό, ανάμεσα από πλατάνια, πεύκα και πικροδάφνες και έχει σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η εξόρμηση αυτή είναι για αρχάριους πεζοπόρους και για παιδιά με τους γονείς τους, που θα ήθελαν να πεζοπορήσουν για πρώτη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 19/05. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Μάριος Παπαδάκης και Γεώργιος Κάτσικας.