Με πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά ένστολοι της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν στις 17:00 σήμερα, οι ένστολοι των Χανίων κρατώντας πανό στο οποίο έγραφαν ότι η Κυβέρνηση τους κορoιδεψε ενώ σε ένα άλλο ανέφεραν ότι “πρέπει να μπει ένα τέλος στη σύγχρονη δουλεία”, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για τις περικοπές που πρόκειται να δεχθούν μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ταφόπλακα των εργασιακών τους δικαιωμάτων και εκεί συναντήθηκαν με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων όπου κατέθεσαν έντυπα την διαμαρτυρία τους. 

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας

“Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές  του Ν.Χανίων.

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνούς των ζητημάτων δημοκρατίας και προβλημάτων που ανακύπτουν από την κατάθεση τροπολογίας-ρύθμισης, αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας. 

 Επειδή η κοροϊδία έχει  τα όριά της και δεν ανεχόμαστε να μας θεωρούν εργαζόμενους β’ κατηγορίας, απευθυνόμαστε στους Βουλευτές του Νομού μας  και τους καλούμε, να ακούσουν το αίτημά μας και να συμμεριστούν την αγωνία μας ,ώστε να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους στην περαιτέρω εξαθλίωσή μας.

Να μη λησμονούν δε, ότι οι ένστολοι έχουν υποστεί όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις  των προηγούμενων μνημονίων, τόσο με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,  όσο και με την ύφεση που συνεχίζει να πλήττει την οικονομία μας,  όπως και  την υπερφορολόγηση κλπ.  μάλιστα,   χωρίς να έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι αδικίες που έχουμε υποστεί, βάσει των τελεσίδικων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αμέτοχοι και να παρακολουθούμε  σαν θεατές διότι :

  • υπάρχει ξεκάθαρα εμπαιγμός και κοροϊδία , ξεπερνώντας  κάθε προηγούμενο η έλλειψη βασικών δημοκρατικών αρχών από πλευράς της Κυβέρνησης εις βάρος των σκληρά εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
  • η Κυβέρνηση δεν έχει διάθεση συμμόρφωσης προς τις αποφάσεις ΣτΕ για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών.  
  • στην διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων του μισθολογίου,        δεν μας δόθηκε το δικαίωμα για μελέτη, κατάθεση απόψεων και διαβούλευση παρά μόνο μία ημέρα πριν την κατάθεσή του στην Βουλή, δίνοντάς μας μόνο ένα γενικό περίγραμμα, βασικές αρχές και φιλοσοφία σύνταξης, χωρίς ποσά και αριθμούς.
  • από την κατάργηση επιδομάτων, καθώς και περαιτέρω κρυφές μειώσεις από την προσωπική διαφορά που όλοι πολύ καλά ξέρουμε ότι μέχρι τώρα ήταν αμετάβλητη, τώρα με το Σχέδιο Νόμου μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη.

Στο προαναφερόμενο μισθολόγιο παρατηρούμε τις κάτωθι στρεβλώσεις και αδικίες εις βάρος μας όπως :

α) ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας να μη λαμβάνεται υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη των κλιμακίων.
β) ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση πτυχίου να μη λαμβάνεται υπόψη στη μισθολογική εξέλιξη.
γ) δεν θα λάβουν ποτέ αύξηση και την προσωπική διαφορά κάποιοι συνάδελφοι δε θα την αποσβέσουν ποτέ, αφού θα αποστρατευτούν με αυτή η οποία είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μεγαλύτερη στο χαμηλόβαθμο προσωπικό με πολλά ή λίγα έτη υπηρεσίας, στους διαζευγμένους και στους άγαμους.
ε) καταβάλλονται μικρότερες αποδοχές μεταξύ ομοιοβάθμων, με τα  ίδια έτη υπηρεσίας, αλλά διαφορετικής κατηγορίας

  • οι μειώσεις είναι δεδομένες, αρχής γενομένης από το πλαφόν  των (4) πενθημέρων ήτοι 184 ευρώ απώλεια το χρόνο καθώς και το πλαφόν στις (488) ώρες ετησίως νυκτερινής απασχόλησης, ήτοι (5) νυκτερινά τον μήνα ήτοι 797,76 ευρώ απώλεια τον χρόνο ανά δικαιούχο για την νυχτερινή αποζημίωση για κάθε συνάδελφο.

Μας λυπεί η απουσία της Πολιτικής & της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, καθώς δεν υπάρχουν ρυθμίσεις που να προστατεύουν τη βάση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής  της Αστυνομίας  του Λιμενικού  και για αυτό φέρουν βαριά και αποκλειστική ευθύνη!!
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ  Η ΠΛΗΡΗΣ  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ Ν.ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ  . 
Η ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ .”

Ο Αντιπυροσβέστης Τσεπετάκης Ευστράτιος, εκπρόσωπος Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, σκοπός της συνάντησης ήταν οι συνεχείς μειώσεις των μισθών τους όλα αυτά τα χρόνια, “Υπολογίζουμε ότι θα υπάρξουν μειώσεις τουλάχιστον 100 ευρώ στους ήδη μειωμένους μας μισθούς (…) έχουμε φτάσει σε αγανάκτηση”

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στα Χάνια σαν απάντηση στα αιτήματα των ενστόλων του Νομού Χανίων, είπε ότι “Θα μεταφέρουμε τα αιτήματα στα κεντρικά του κόμματος και στην Κυβέρνηση, αν και όλοι κατανοούμε τις δυσκολίες που περνά η χώρα εξαιτίας των προηγούμενων κυβερνήσεων.Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αποδοθούν οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού στο τέλος και θα διώξουμε μακριά τα μνημόνια.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook