Η συντήρηση και ο καθαρισμός των αγαλμάτων της πόλης μας έχει ξεκινήσει από το 2016 με πρωτοβουλία των αδελφών Γεωργίου και Ιωάννη Λογιάδη

Δύο αδέλφια, οι γνωστοί επιχειρηματίες Γεώργιος και Ιωάννης Λογιάδης, έχουν αναλάβει σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Εκκλησία, την συντήρηση και τον καθαρισμό των αγαλμάτων.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, έκανε αυτή την “ανακάλυψη” όταν ρώτησε έναν γλύπτη – διακοσμητή, τον Γεώργιο Ρούσση που τον πέτυχε στην πλατεία Ελευθερίας στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Αυτό που του έκανε μεγάλη εντύπωση όπως αναφέρει είναι ότι “απλά κι αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες οι δύο σπουδαίοι συμπολίτες μας αποδεικνύουν πως το να αγαπάς την πόλη σου πρέπει να είναι στάση ζωής καθημερινά ή όπως έλεγε ένας σπουδαίος άνδρας “μη ρωτάς τι κάνει η πόλη σου για εσένα αλλά σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτήν …”

Σίγουρα, όπως αναφέρει και ο κ. Ινιωτάκης πρόκειται για μια αξιέπαινη πράξη από την μεριά των δυο αδελφών, μια πράξη που εκφράζει τον σεβασμό και την αγάπη τους προς την πόλη και τους συμπολίτες τους.

Μη ρωτάς τι κάνει η πόλη σου για σένα. Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου! 

Η γνωριμία μου με τον Γεώργιο Ρούσση…

Σε αυτή την πόλη δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξει κανένας, αρκεί να παρατηρεί προσεκτικά τα γεγονότα και τις καταστάσεις … Σήμερα λοιπόν περνώντας από την πλατεία Ελευθερίας, μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενινζέλου, γνωρίστηκα με τον εικονιζόμενο γλύπτη – διακοσμητή κ. Γεώργιο Ρούσση από τον οποίο έμαθα τα εξής ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία και σας τα μεταφέρω:

Η συντήρηση και ο καθαρισμός των αγαλμάτων της πόλης μας έχει ξεκινήσει από το 2016 με πρωτοβουλία των αδελφών Γεωργίου και Ιωάννη Λογιάδη, γνωστοί επιχειρηματίες του Ηρακλείου. Ήδη, από την προηγούμενη χρονιά, έχει καθαριστεί και συντηρηθεί μεγάλος αριθμός αγαλμάτων και προτομών μεταξύ των οποίων του Δημάρχου Ηρακλείου Μηνά Γεωργιάδη, του στρατηγού Αλεξάκη στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, του Νίκου Καζαντζάκη, οι προσωπογραφίες στο περιστύλιο της Λότζια, οι προτομές των Αρχιεπισκόπων Κρήτης στην πλατεία του Αγίου Μηνά. Φέτος οι εργασίες ξεκινάνε απο το πλέον εμβληματικό άγαλμα της πόλης μας, αυτό του Ελευθερίου Βενινζέλου, απέναντι απο το ΗΡΩΟ, το οποίο κατασκεύαστηκε επι πρωθυπουργίας του για τους Ήρωες της επανάστασης του 1821. 

Στη συνέχεια σειρά έχουν το άλλο σπουδαίο άγαλμα της πόλης, αυτό της Αρετούσας στο φαλτέ τζαμί, του άγνωστου στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας, η προτομή του Δασκαλογιάννη στη φερώνυμη πλατεία και θα ολοκληρωθούν με το άγαλμα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου!
Όλα αυτά σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Εκκλησία μας, απλά κι αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες οι δύο σπουδαίοι συμπολίτες μας αποδεικνύουν πως το να αγαπάς την πόλη σου πρέπει να είναι στάση ζωής καθημερινά ή όπως έλεγε ένας σπουδαίος άνδρας “μη ρωτάς τι κάνει η πόλη σου για εσένα αλλά σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτήν …”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook