"«Φύλαγε τα ρούχα σου να 'χεις τα μισά» λέει ο λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της διοίκησης της ΕΣΕΕ. Η μπλόφα και η κοροϊδία «πάει σύννεφο». "

 

Με ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και εκ μέρους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων  Νικόλαος Βουρλάκης και Θεόδωρος Κοντογεωργίου, καταγγέλλουν τη στάση της ΕΣΕΕ που υπονομεύουν την όποια προσπάθεια για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εμπόρων.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

«Φύλαγε τα ρούχα σου να 'χεις τα μισά» λέει ο λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της διοίκησης της ΕΣΕΕ. Η μπλόφα και η κοροϊδία «πάει σύννεφο». 

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων στη διοίκηση της ΕΣΕΕ, καταγγέλλει την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στην ανάγκη, στα πλαίσια της απεργίας στις 17 Μαίου, να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα επίθεση και στο νέο πακέτο μέτρων που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ (2 Μάη), η οποία συγκλήθηκε μετά από αίτηση της ΑΣΕ, η διοίκηση Κορκίδη παρουσιάστηκε λαύρη ενάντια στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αφορούν μεταξύ άλλων εμπόρους - επαγγελματίες. Δήλωσε έτοιμη να κατεβεί σε απεργίες και δυναμικές κινητοποιήσεις (αποκλεισμούς εμπορικών κέντρων κλπ) για να μην περάσουν όσα συμφωνήθηκαν με το κουαρτέτο. Αυτά όμως πίσω στη μακρινή Τρίτη 2 Μάη, 13 ολόκληρες μέρες πριν.

Στο Δελτίο Τύπου της Δευτέρας 15 Μάη, στις 16:36’, μιάμιση μέρα πριν την απεργία της Τετάρτης 17 Μάη, ανακοινώνει ότι συμμετέχει μεν αλλά δεν κλείνει τα καταστήματα! Με θράσος πετάει το μπαλάκι στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους να πάρουν την ευθύνη για να το πράξουν, γνωρίζοντας ότι στη πλειοψηφία τους τον ίδιο "καπνό φουμάρουν".

Με τη στάση τους υπονομεύουν συνειδητά την ανάγκη να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα επίθεση και στο νέο πακέτο μέτρων που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΕΕ .Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι παρά τα μεγάλα λόγια η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΕΕ είναι σύμφωνη με την κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόζεται. Όλο το προηγούμενο διάστημα καλούσε την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση για να εξυπηρετήσει και αυτή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Η πρόθεσή τους να κοροϊδέψουν τους εκλεγμένους της ΑΣΕ μικρή σημασία έχει.

Κρίσιμο ζήτημα όμως αποτελεί ο ελιγμός τους μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων για τα νέα μέτρα που αποτελούν θανατική ποινή για κάθε αυτοαπασχολούμενο.

Μέτρα που θα προστεθούν σε ότι μέχρι τώρα ψηφίστηκε αποφέροντας το τελειωτικό χτύπημα στα μικρομάγαζα.
Αυτό που πραγματικά κρίνεται, είναι να βρει μπροστά της η κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο.

Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό να βρεθούμε άνεργοι, καταχρεωμένοι και εξαθλιωμένοι, αρκεί να ξεπεράσουμε τις "ντρίπλες" της διοίκησης της ΕΣΕΕ και τις "μπανανόφλουδες" των αντιμέτρων που πετά η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν τις αναδιαρθρώσεις που μας θάβουν για να βγουν από την κρίση τα μονοπώλια.

Συνεχίζουμε μαζικά δυναμικά, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας αφανίζουν.

Για την Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ

Βουρλάκης Νικόλαος 
Κοντογεωργίου Θεόδωρος"