Κάτοικοι των δυτικών συνοικιών εκτός σχεδίου πόλης του Ηρακλείου και του Γαζίου συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων, της ένωσης ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου, του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου και της Λαϊκής Επιτροπής Μαλεβιζίου.

Στη συνέλευση του συνδικάτου οικοδόμων:

“Σε συνελεύσεις που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι τις προηγούμενες μέρες αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στον κόμβο του Γιοφύρου, την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 7μμ, ημέρα που λήγει η προθεσμία της κυβέρνησης για τη κατάθεση νέου νομοσχεδίου – λαιμητόμο, που προβλέπει “αυθαίρετα πρόστιμα “σε λαϊκές οικογένειες και διαιώνιση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μας .

Καλούμε όλους με τη μαζική συμμετοχή μας να διεκδικήσουμε:

Να διαγραφούν ΤΩΡΑ όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες, για σπίτια και μικρομάγαζα  . Ούτε μια δόση ούτε 100! Αρκετά πληρώσαμε! Κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας  στα χέρια τραπεζίτη!

Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες και μεγαλοϊδιοκτήτες γης και κατοικιών που έχουν θησαυρίσει απ’ την κατάσταση.

Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της. Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονίες μας  (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης-αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολειά κλπ), επιλύοντας και  το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους  οικιστές». Ταυτόχρονα να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου     ιδιοκτησιών.

Καμία κατάσχεση λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζομένων με αυθαίρετα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλης.

Αιτήματα που έχουν αποδεχθεί με αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλια Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook