Τελευταία ενημέρωση 00.18

Επιβιβάστηκαν οι επιβάτες και μπήκαν φορτηγά – Το πλοίο όμως παραμένει δεμένο στο λιμάνι μέχρι νεότερη απόφαση της ΠΝΟ το πρωί 

Ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα άνοιξαν οι μπουκαπόρτες το πλοίου για τη φόρτωση οχημάτων ενώ επετράπη και η επιβίβαση των πολιτών.

Είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους αγρότες να βρίσκονται από νωρίς στο λιμάνι του Ηρακλείου περιμένοντας να φορτώσουν τα ευπαθή τους προϊόντα στο πλοίο ζητώντας να εκτελεστεί το δρομολόγιο προς Πειραιά και τους επιβάτες να έχουν εμφανώς χάσει την υπομονή τους από την αναμονή και την ταλαιπωρία.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει η επιβίβαση – προκειμένου ο κόσμος να μην περιμένει έξω όλο το βράδυ και να ολοκληρωθεί και η φόρτωση με οχήματα και νταλίκες.

Το πλοίο ωστόσο παραμένει δεμένο στο λιμάνι μέχρι να υπάρξει νεότερη απόφαση της ΠΝΟ αύριο το πρωί για το μέλλον της κινητοποίησής τους.

Οι αγρότες είχαν φτάσει από νωρίς στο λιμάνι ελπίζοντας να ενημερωθούν αν υπάρχει ενδεχόμενο να λύσουν οι κάβοι σύντομα εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ η οποία προκαλεί άμεση ζημιά στους ίδιους και τα ευπαθή προϊόντα τους.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα σήμερα το πρωί είχε πάει αντιπροσωπεία στα δικαστήρια Ηρακλείου για να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό καθώς κρίθηκε ότι αυτή την αρμοδιότητα την έχει το δικαστήριο στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook