Στα χέρια του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει η ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα την Πέμπτη.

Αφού πήρε την έγκριση από την αγγλική Football League, η οποία πήρε θετική απάντηση και από την UEFA και διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες το πλειοψηφικό πακέτο της Νότιγχαμ πέρασε από τα χέρια του Φαουάζ Αλ Χασαουί σε αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά όπως αποδίδει το sport24.gr τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη: «Πρόθεση μας είναι να διατηρήσουμε τη Νότιγχαμ εντελώς συνδεδεμένη με την κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαστε περήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με Νίκολας Ράνταλ, έναν από τους καλύτερους δικηγόρους με ειδίκευση τον αθλητικό τομέα, στο διοικητικό μας συμβούλιο. Ξέρει την βιομηχανία του ποδοσφαίρου όσο λίγοι άλλοι και δέχθηκε να έρθει κοντά μας ως πρόεδρος του συλλόγου. Ο,τι έχουμε πετύχει σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θέλουμε να το επαναλάβουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία απ’τις παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας, με υπερήφανη ιστορία υπεροχής στην Αγγλία και στην Ευρώπη. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω της μέρες της δόξας. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το μεδούλι, αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι. Η ομάδα μας έχει αποδείξει πως ξέρουμε πως να φέρνουμε την επιτυχία στο ποδόσφαιρο με το να κερδίζουμε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να αναβιώσουμε τις παλιές επιτυχίες της Νότιγχαμ και είμαστε αφοσιωμένοι μακροπρόθεσμα. Αυτό που χρειάζεται ο σύλλογος είναι μια στιβαρή διοίκηση, δοκιμασμένη στον χρόνο και πάνω απ’ όλα το καλύτερο ποδοσφαιρικό μάνατζμεντ και ρόστερ»

Για τον προπονητή Μαρκ Γουόρμπαρτον:  «Θα δώσουμε τον Μαρκ και το επιτελείο του τον χρόνο που χρειάζεται να χτίσουν την ομάδα από την αρχή, δημιουργώντας τις συνθήκες για την επιτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι συμφωνήσαμε στην επέκταση του συμβολαίου με τον Φραν ΜακΠάρλαντ, Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας».

Επίσης σε δηλώσεις του στο BBC Sport ανέφερε τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν ειπωθεί αλλά τίποτα δεν αποδείχθηκε πραγματικότητα. Έχουμε “καθαρίσει” από όλα αυτά. Τώρα υπάρχει μια τελευταία υπόθεση που εμπλέκονται 80 άτομα. Σας λέω ξανά ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτά, γιατί γνωρίζω τι έχω κάνει και πώς έχω φτάσει σε επιτυχίες.

Φυσικά δεν μπορώ να αποτρέψω τους αντιπάλους μας να μιλάνε και να χρησιμοποιούν άσχημη γλώσσα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης σε ερώτηση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα,  που πρόσθεσε ότι η αγγλική Football League και η UEFA τον βρήκαν “καθαρό” μετά από δύο μήνες ατελείωτων ερωτήσεων, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Επέλεξα να επενδύσω στην Φόρεστ εξαιτίας της ιστορίας της και της προοπτικής που έχει ως σύλλογος. Δεν χρειάζεται χρόνος να αποφασίσεις, ακόμη κι αν έχεις άλλη επιλογή, με ποια ομάδα θα προχωρήσεις. Όταν κοιτάζεις την παράδοση και τις επιτυχίες, τότε σίγουρα ο σύλλογος έχει την προοπτική να μεγαλώσει και να καταφέρει σπουδαία πράγματα που αξίζει όλη η περιοχή. Δεν θα σας υποσχεθώ πράγματα, δεν είμαι ένας οικονομικά ισχυρός άνθρωπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψει χρήματα και να αποκτήσει δόξα αγοράζοντας μια ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είχα στιγμές δόξας με τον Ολυμπιακό που κέρδισε τα πάντα, που έσπασε κάθε ρεκόρ του εντός κι εκτός συνόρων, αναλογικά με το μέγεθος μας. Γνωρίζουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους και ανθρώπους σε πολλά σημεία του κόσμου που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, ατζέντηδες – όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να τοποθετήσουμε μαζί τις διασυνδέσεις μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για τη Νότιγχαμ. Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και μέσα σε αυτό θέλουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Και φυσικά η Νότιγχαμ ανήκει στην Premier League, στην ελίτ. Οι οπαδοί της ομάδας έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν έζησαν όμορφες στιγμές. Όμως έμειναν πιστοί και για εμάς αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η προοπτική είναι τεράστια, εφόσον οργανωθεί σωστά, όταν έρθουν οι νίκες πάλι, όταν θα έχει καλύτερη θέση στην Championship και όταν θα είναι σε θέση να κοιτάξει σοβαρά την Premier League, τότε θα είμαστε εκεί για να μείνουμε»

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook