Μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισσάμου την Παρασκευή (19/5) το πρωί, με θέμα τα αδέσποτα ζώα (ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους και να μην πολλαπλασιάζονται).

Τη συζήτηση πραγματοποίησαν οι Αντιδήμαρχοι Κισσάμου Φώτης Περράκης και Αντώνης Παρτσαλάκης και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Η Προστασία των Ζώων” και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη. 

Σύμφωνα με την κυρία Μπομπολάκη, οι στειρώσεις θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων: Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους κυρίους Αντιδημάρχους Κισσάμου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι στειρώσεις στο Δήμο Κισσάμου, που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, εκμεταλλευόμενος ο Δήμος και το νόμιμο θεσμό των Ευρωπαίων Κτηνιάτρων που στειρώνουν δωρεάν. Επίσης μιλήσαμε και για τον εμβολιασμό των ζώων αλλά και το "τσιπάρισμά" τους (ηλεκτρονική ταυτότητα). 

Από τη μεριά του, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου Φώτης Περράκης τόνισε: Η κύρια Μπομπολάκη μας έκανε τις προτάσεις της που ήταν πολύ καλές για να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα.Εμείς, ως Δήμος Κισσάμου θα επιδιώξουμε να κάνουμε ότι είναι εφικτό και ό,τι περνά από το χέρι μας για να βρούμε λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.