Παράλληλες Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 76η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο Δήμο Πλατανιά

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων για την 76η Επέτειο της  Μάχης της Κρήτης ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, διοργάνωσαν την Κυριακή 14 Μαϊου  τελετή  τιμής και μνήμης στους πεσόντες της περιοχής , στην  Τ.Κ. Χρυσαυγής .

Η τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση , χαιρετισμό από το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και  ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, από τον εκπαιδευτικό κ.Βαρδή Κουριδάκη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και  ριζίτικα τραγούδια από τη ριζίτικη παρέα της Καλλιθέας. 

Την Πέμπτη 18 Μαΐου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Μνημείο Ευελπίδων Κολυμβαρίου, σε συνεργασία του Δήμου Πλατανιά με την 5η Μεραρχία Κρητών, παρουσία  τον Αντιδημάρχων κ.Ι.Μαλακωνάκη , κ.Γ. Καλαϊτζάκη και κ.Νικ.Δασκαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Αποστ.Βουλγαράκη, Βετεράνων Αγωνιστών των συμμαχικών δυνάμεων στη Μάχη της Κρήτης , εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές, του πρόεδρου της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης ενώ διμοιρία της 1ης ΜΑΛ και η στρατιωτική μουσική της 5ης Μεραρχίας Κρητών απέδωσαν τιμές .

Την Παρασκευή 19 Μαΐου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στα Κουλουκουθιανά Βουκολιών, στο  εκεί μνημείο, όπου έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι ο Λοχίας Λαζόπουλος με άλλους εννέα αγωνιστές. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μαλανδράκης ,ενώ ακολούθησε ομιλία για τα γεγονότα από τον Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ.Διονύσιο Μοσχόπουλο, παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου κ.Γεωργ.Καλαϊτζάκης, ο Διοικητής του Α.Τ.Βουκολιών, Αστυνόμος Α΄ κ. Ματθαίος Ιγγλεζάκης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καντάνου- Σελίνου κ.Μπικάκης. 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται  το Σάββατο 20 Μαΐου και ώρα 11.00π.μ., στο Μνημείο Κερίτη , στον Αλικιανό

Την Κυριακή 21 Μαϊου ο Δήμος σε συνεργασία με τη Δ.Κ. Πλατανιά  & τον Πολιτιστικό Σύλλογο, διοργανώνει εκδήλωση στο Μνημειακό χώρο του Αγ.Δημητρίου  στον Πάνω Πλατανιά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης  κορυφώνονται την Κυριακή 21 Μαΐου το απόγευμα στις 18:30, με την κεντρική εκδήλωση το Αεροδρόμιο του Μάλεμε , στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει ρίψη αλεξιπτωτιστών και επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 από την 115 ΠΜ (Demo-

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook