Όλα είναι έτοιμα για την 7η διεθνή αθλητική συνάντηση στίβου “Χανιά 2017”, που διοργανώνει το Σάββατο 20 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Χανίων ο “Ελ. Βενιζέλος” με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά.

Οι αγώνες γίνονται με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με την υποστήριξη του ΕΑΚ Χανίων και του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στο “Halepa Hotel” η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συμμετέχουν στην 7η αθλητική συνάντηση στίβου “Χανιά 2017”, που διοργανώνει ο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ένα σωματείο που έχει αναδείξει την Κρήτη, τα Χανιά ιδιαίτερα σαν πρώτο σωματείο στις διοργανώσεις στην Ελλάδα. Είναι το καμάρι μας στα Χανιά. Έτσι λοιπόν συμμετέχουμε στη διοργάνωση αυτή, που γίνεται προς τιμήν της Έλενας Βενιζέλου και είναι κι αυτό ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Χανίων, γιατί τα έργα και οι ημέρες του Βενιζέλου για την Κρήτη και την Ελλάδα είναι γνωστά. Τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους, τιμούμε την Έλενα, η οποία ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας της το αφιέρωσε σε έργα για τα Χανιά. Από τη μεριά τη δική μου καλώ τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν το Σάββατο στη διοργάνωση αυτή. Θα συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές από άλλες χώρες, αλλά και από όλη την Ελλάδα και καλώ τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων Νίκος Βλαζάκης εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή δήλωσε τα εξής: «Ο Δήμος Χανίων είναι συνδιοργανωτής σε αυτή την 7 διεθνή συνάντηση “Χανιά 2017” και έχει την ηθική υποχρέωση σε τέτοιου μεγέθους μίτινγκ να τα στηρίζει, γιατί αναβαθμίζουν το άθλημα του στίβου. Πιστεύω ότι ο διοργανωτής, το σωματείο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, εκπροσωπεί επάξια την πόλη των Χανίων και πιστεύω ότι όλοι οι Χανιώτες ξέρουν ότι είναι από τα καλύτερα σωματεία στην Ελλάδα αγωνιστικά και όπως έχουμε δει το μίτινγκ είναι πολύ υψηλού επιπέδου και συν ότι υπάρχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μέσα στο μίτινγκ δείχνει την οργάνωση αυτού του σωματείου. Άρα εμείς τέτοια events πρέπει να τα στηρίζουμε και φέτος και κάθε χρονιά, που θα γίνονται τέτοιου μεγέθους συναντήσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία και προσκαλώ κι εγώ όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί πραγματικά να τιμήσουν αθλητές επιπέδου πολύ υψηλού, που έχουν πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πανελληνιονίκες με συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και γιατί αξίζει ο στίβος, που διαχρονικά είχε πολύ μεγάλη αξία, να στηρίζεται στην πόλη των Χανίων».

«Η ΑΝΕΚ LINES είναι χρόνια τώρα αλληλέγγυα στις σπουδαίες πρωτοβουλίες του κορυφαίου “Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθέριος Βενιζέλος”» τόνισε στην τοποθέτησή της η Υπεύθυνη Χορηγιών του χρυσού χορηγού της διοργάνωσης, της ΑΝΕΚ LINES, Άννα Νικολακάκη, που συνέχισε λέγοντας: «Ως εκ τούτου η ΑΝΕΚ –που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής- δεν θα μπορούσε παρά να είναι παρούσα ως χορηγούς στους διεθνείς αγώνες που οργανώνει ο Γ.Σ. “Ελ. Βενιζέλος” και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της Έλενας Βενιζέλου. Σ’ αυτό το σημείο επιτρέψατε μου, μία μικρή αναφορά στη γενναιόδωρη σύζυγο του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία πέραν του υπερσύγχρονου μαιευτηρίου “Έλενα” στην Αθήνα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνάρχη, τα Χανιά, προσέφερε το Βενιζέλειο Στάδιο –όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αυριανοί αγώνες, το Βενιζέλειο Ωδείο, τις παιδικές εξοχές Αγίων Αποστόλων, το άνοιγμα του δρόμου του Θερίσου, το Υδραγωγείο Μουρνιών και μεταξύ άλλων, πολλές υποτροφίες σε Χανιώτες φοιτητές, για σπουδές στο εξωτερικό.

Στη μνήμη αυτής της σπουδαίας γυναίκας, της Έλενας Βενιζέλου, ο “Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος” πραγματοποιεί με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών την 7η διεθνή αθλητική συνάντηση στίβου. Η ΑΝΕΚ LINES ως χρυσός και υπερήφανος χορηγός του Συλλόγου εύχεται στους διοργανωτές καλή επιτυχία την οποία είναι βέβαια ότι και με την εύνοια του καιρού θα έχουν».

Εκ μέρους του αργυρού χορηγού και επίσημου χορηγού φιλοξενίας, του “Halepa Hotel”, μίλησε ο Κώστας Χρύσανθος, που είπε τα εξής: «Εμείς έχουμε αναλάβει τον τομέα της φιλοξενίας με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια . Η επιχείρησή μας στηρίζει παραδοσιακά όλες τις όμορφες προσπάθειες για το καλό του νησιού μας και της πόλης μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές αλλά και στους διοργανωτές και ευχόμαστε να γευτούν την κρητική φιλοξενία στο ξενοδοχείο μας, κάτι για το οποίο φημίζεται».

«Εκ μέρους των προπονητών θέλω να καλέσω τους Χανιώτες να έρθουν οικογενειακά να έρθουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αφενός για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων –γιατί έχουμε και αγώνες αναπτυξιακών ηλικιών και πρωταθλητών μεγάλων- αλλά αφετέρου γιατί θέλουμε να διαπιστώσουν, ειδικότερα για τον στίβο και γενικότερα για τον αθλητισμό, ότι είναι κάτι άλλο που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να διαδραματίζεται στα ελληνικά γήπεδα» τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής ρίψεων του “Ελ. Βενιζέλου” Γιώργος Μήλιος.

Θέαμα και μεγάλες επιδόσεις υποσχέθηκε από τους αθλητές των αγώνων ο αθλητής των 400μ. του “Ελ. Βενιζέλου” Δημήτρης Γράβαλος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Γιώργο Γιατρουδάκη, στους υπεύθυνους της ομάδας και τους τοπικούς φορείς για την προσπάθεια που κάνουν να διεξάγουν την 7η διεθνή συνάντηση “Χανιά 2017”. Καλώ τον κόσμο των Χανίων και όχι μόνο να έρθει στους αγώνες, να παρακολουθήσει την προσπάθεια των αθλητών, να τους χειροκροτήσει κι εμείς με τη σειρά μας θα τους προσφέρουμε θέαμα και μεγάλες επιδόσεις».

Τον Δήμο Πλατανιά εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολυχρόνης Σημαντηράκης, που είπε τα εξής: «Ο Δήμος Πλατανιά πιστεύοντας βαθιά στις αξίες του αθλητισμού ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να γίνουν οι αγώνες στίβου “Χανιά 2017” κι έτσι να συμβάλλουμε κι οι Χανιώτες αθλητές να αγωνιστούν στην έδρα τους και να συναγωνιστούν με ξένους και Έλληνες καταξιωμένους αθλητές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες, στους αθλητές μας και πάντα ο Δήμος μας όταν του δίνεται η ευκαιρία βοηθάει όσο μπορεί στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αθλητισμού».

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του προέδρου του “Ελ. Βενιζέλου” Γιώργου Γιατρουδάκη, που τόνισε ότι με ιδιαίτερη χαρά ο σύλλογος διοργανώνει για 7η χρονιά τη σπουδαία αθλητική συνάντηση και καλωσόρισε τους αθλητές, τους προπονητές και τους συνοδούς τους, αλλά και τους δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα που ήρθαν να καλύψουν αυτό «το πολύ μεγάλο γεγονός και το λέω πολύ μεγάλο γιατί έχει τη δυνατότητα πράγματι να γίνει πολύ μεγάλο. Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια σαν σύλλογος και η διοργάνωση είναι ένα κομμάτι της αθλητικής μας οικογένειας. Ο σύλλογος μας τα τελευταία χρόνια είναι κορυφαίος και για να είσαι κορυφαίος σημαίνει ότι υπάρχει μία οργάνωση, υπάρχει μία συνεργασία όλων των φορέων, από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους αθλητές και γι’ αυτό βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν ηθική μας υποχρέωση όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο αγώνα, που δεν βασίζεται στην παρουσία την αγωνιστική μόνο μεγάλων αθλητών αλλά και στην παρουσία και μικρότερων αθλητών, ακόμα και από το Δημοτικό. Να έρθουν τα παιδιά να δουν αγώνες, οι γονείς τους, για να δουν τι εκπροσωπούν, γιατί κακά τα ψέματα τα κίνητρα των παιδιών είναι οι μεγάλοι αθλητές. Αύριο από τις 3 και μετά θα δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο, που τον καλούμε με όλη μας την αγάπη να έρθει και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών. Είναι μεγάλα ονόματα αύριο σε αυτά τα 16 αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σπουδαιότερους αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση και ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς φιλοξενίας και τους χορηγούς επικοινωνίας, ανάμεσα στους οποίους και το Flashnews.gr. , ενώ σε ερώτηση για το αν δημιουργήθηκε πρόβλημα στη διοργάνωση λόγω της απεργίας των πλοίων τόνισε ότι όντως υπήρξαν προβλήματα αλλά από τον σύλλογο έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθωθούν τα πράγματα.

Απομαγνητοφώνηση δηλώσεων: Flashnews.gr

  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook