Την αισιοδοξία του για την προσπάθεια ανόδου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ΑΝΕΚ στην Α1 Εθνική κατηγορία εξέφρασε στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Ηλυσιακό ο Ηλίας Μαχαίρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΝΟΧ: «Είναι γρίφος πώς θα παρουσιαστούμε στα πλέι οφ. Εξαρτάται από την προπόνηση που θα κάνουμε από εδώ και εξής. Απομένει ένας σχεδόν μήνας μέχρι την τελική φάση όπου θα δώσουμε τρία παιχνίδια σε ένα σαββατοκύριακο. Είναι σημαντικό ότι θα πάμε με 2 βαθμούς, άρα με δύο νίκες θα είμαστε στις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Περιμένουμε να δούμε με ποιες ομάδες θα παίξουμε και από εκεί και πέρα θα πρέπει να κανονίσουμε τα πλάνα μας για το πώς θα παρουσιαστούμε σε αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε αισιόδοξοι. Δεν έχουμε πίεση ή άγχος και αυτό φάνηκε και στο σημερινό παιχνίδι, το οποίο θεωρώ ότι κερδίσαμε αρκετά εύκολα. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο ήρεμα, απλώς τους αφήσαμε να πλησιάσουν στο σκορ σε σημείο που δεν έπρεπε. Νομίζω ότι δεν είμαστε καλοί στον παίκτη παραπάνω, σε όλα τα άλλα σημεία του παιχνιδιού είμαστε αρκετά καλοί και πρέπει να δουλέψουμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Ο προπονητής του Ηλυσιακού, Γιάννης Σταύρου, από την πλευρά του δήλωσε τα εξής: «Τα Χανιά κέρδισαν δίκαια. Μπήκαν πολύ πιο δυνατά από μας στο παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που το συνηθίζει ο Ηλυσιακός. Μπαίνουμε κάπως ήρεμα στα παιχνίδια, αλλά έχουμε το σθένος και το βάθος σε παίκτες και προπονήσεις και τα επαναφέρουμε. Τα παιδιά των Χανίων είναι πολύ έμπειρα, αλλά εκεί που ήταν να γίνει το 6-6, ξαφνικά «έφυγε» το παιχνίδι. Πιστεύω ότι η διαφορά (στο σκορ) ήταν πλασματική και μπορεί να αξίζαμε κάτι καλύτερο. Στο τέλος πάντως κερδίζει πάντα ο καλύτερος και αυτή η ομάδα ήταν τα Χανιά. Τώρα, για τα πλέι οφ, υπάρχει μια ομάδα που θέλει να ανέβει και το έχει δηλώσει και είναι ο Απόλλων και οι υπόλοιπες ομάδες -με ένα προβάδισμα πάντοτε των Χανίων γιατί είναι έμπειρα παιδιά και έχουν και πιτσιρικάδες- θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη. Υπάρχει ο Γέρακας, η Ηλιούπολη, η Χαλκίδα και είμαστε κι εμείς που χωρίς άγχος μπορούμε να κάνουμε ζημιές».