Ανακοίνωση – απάντηση του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων σε ανακοίνωση της παράταξης “Έμποροι των Χανίων”

“Οι κύριοι του συνδυασμού Έμποροι των Χανίων  για άλλη μια φορά εκτίθενται  με την πολιτικάντικη στάση τους απέναντι στους σκληρά δοκιμασμένους συναδέλφους.  Η στάση τους  ήταν και είναι απαξιωτική  σε κάθε αγωνιστική δράση για λύση στα οξυμένα προβλήματα των μικρών έμπορων .Δεν υπάρχει στο πολιτικό τους λεξικό η απεργία, ο συλλογικός αγώνας για την επιβίωση μας. Ενδιαφέρονται μόνο για μια μικρή μερίδα μεσαίων και μεγάλων  «βιώσιμων» εμπορικών επιχειρήσεων που διεκδικούν να πάρουν μεγαλύτερο  μερίδιο από την αγορά .Οι πολιτικές που υπηρετούν, και η ανάπτυξη που λένε ότι θα έρθει  δεν χωράει στην αγορά και  τις πολυεθνικές, και  τους μικρούς έμπορους . Τους μικρούς ούτε τους υπολογίζουν ούτε τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα τους, Για «συμπλήρωμα» στα πολιτικά τους σχέδια τους θέλουν οι «κηδεμόνες» τους.

 Ο  ΣΕΒ  κυνικά προτρέπει την κυβέρνηση να «τελειώσει» τα 2/3 από τους  αυτοαπασχολούμενους .Σε αυτό το άγιο δισκοπότηρο της ελεύθερης οικονομίας  γονυπετείς κοινωνούν  ευλαβικά. Γονατισμένους και με σκυφτό κεφάλι  θέλουν και τους συναδέλφους, να υπομένουν καρτερικά την διαδικασία αφανισμού τους. 

Τα τελευταία δυο χρόνια η νέα διοίκηση ήρθε να ανατρέψει την λογική του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας. Ήρθε για να μετατρέψει τον σύλλογο σε πραγματικό εργαλείο διεκδίκησης. Δύσκολο έργο αλλά κατορθωτό και αναγκαίο. 
Αυτό τους πειράζει . Αυτό πειράζει τους καθοδηγητές τους(ΕΣΕΕ, Εμπορικό Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Χανίων, ΟΕΒΕΧ ) και άλλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα  του τόπου μας .
 Τους πειράζουν οι θέσεις του συλλόγου  που στοχεύουν τους πραγματικούς αντίπαλους των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων . Οι πολιτικές-τα μνημόνια  που βιώνουμε  εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή ένωση και στοχεύουν στη αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων εμπορικών και μονοπωλιακών ομίλων. Στην συγκέντρωση κλάδων και του εμπορίου σε λίγα μονοπώλια με συνέπεια εμείς οι μικροί να βρεθούμε στο περιθώριο. 
Για τους μικρούς εμπόρους  η άγρια  φορολογία  ,τα χαράτσια ,οι πλειστηριασμοί ,η απελευθέρωση του ωραρίου ,η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης .
Για τους μεγάλους ομίλους τα αμύθητα κέρδη ,τα  προνόμια και οι φοροαπαλλαγές.
Είναι υποκρισία να μας εγκαλούν  για ζητήματα δημοκρατίας όταν στο τελευταίο δ.σ στις 27/4 εγκαίρως  είχαμε συζήτηση για τα μέτρα που έρχονται με το 4ο μνημόνιο και τις αντιδράσεις που πρέπει να έχουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτοί  όπως  πήραν θέση  ενάντια σε κάθε  απεργία .
Είναι υποκρισία   όταν από τις 27/4 η Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων  μέσο των   δυο εκπροσώπων μας στο δ.σ. της ΕΣΕΕ είχε ζητήσει έκτακτο συμβούλιο για να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει των μέτρων του 4ου μνημονίου.
Είναι υποκρισία  όταν τα τελευταία δυο χρόνια δεν έφεραν στο δ.σ. μια πρόταση που να κινείτε σε αγωνιστική κατεύθυνση που να βοηθά στη λειτουργία του συλλόγου .
Είναι υποκρισία όταν μόνιμα δεν συμμετέχουν  στις δράσης του συλλόγου και κάνουν  προσπάθεια να τις  απαξιώνουν. 
 
Καταλαβαίνουμε την άβολη θέση τους .Τους πείραξε που υλοποιήσαμε την απόφαση για απεργία στις 17/5. Φοβούνται  και είναι εχθροί σε ένα οργανωμένο κίνημα αυτοαπασχολούμενων που αμφισβητεί και θέλει την ανατροπή των πολιτικών που τους αφανίζουν. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι μονόδρομος  να απομονωθούν οι διασπαστές των αγώνων μας να δυναμώσουμε τον σύλλογο .
Η λάσπη και τα ψέματα τους δεν μας ακουμπούν «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» .Αντίθετα μας κάνουν πιο δυνατούς ,ποιο αποφασιστικούς στον συλλογικό μας αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας . Επίσης τελειώνοντας θα συμφωνήσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων θα πρέπει να συμμετέχει εκεί που βρίσκεται η πλειοψηφία αυτών που δοκιμάζονται από αυτές τις πολιτικές δηλαδή στην Πλατεία 1886. Μαζί με το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα ,τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τη νεολαία που έχουν αταλάντευτο μέτωπο ενάντια στην ΕΕ και τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, παλεύοντας για το μέλλον που μας αξίζει, και όχι με τις ξεπουλημένες ηγεσίες , τους (βρικόλακες) της συγκέντρωσης της Αγοράς . 

Για το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

 Βουρλάκης Νικόλαος
 Κανδηλιεράκης  Γεώργιος 
 Μπινιά Ιωάννα 
 Οικονομάκος Βασίλειος  
 Παπαδάκης Εμμανουήλ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook