Απογοητευτική είναι η εικόνα που επικρατεί σε πολλούς οδούς των Χανίων - Δίτε φωτογραφίες

Βουνό έχουν αρχίσει να σχηματίζουν τα σκουπίδια έξω κάδους απορριμάτων σε πολλούς οδούς των Χανίων, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της καθαριότητας μόνιμων και συμβασιούχων.

Η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο και αν οι πολίτες δεν συμμορφωθούν προς τις συστάσεις των Δήμων, στο να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους έξω στους κάδους που έχουν γεμίσει, τότε τίθεται σοβαρό πρόβλημα τόσο για την υγεία των πολίτων πρωτίστως, και δευτερεύον για την ίδια την εικόνα της πόλης μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου. 

Σε σχετική ανακοίνωση η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χανίων αναφέρει

"Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται προς τους δημότες ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, που εξήγγειλε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έως αύριο, Τρίτη 23/5, δεν θα γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι προσωπικό ασφαλείας θα μεριμνήσει για την απομάκρυνση των απορριμάτων από ευαίσθητα σημεία, όπως το νοσοκομείο, κ.α. 

Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση, όπως περιοριστεί κατά το δυνατό, η εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους. Η Διεύθυνση Καθαριότητας ευχαριστεί εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συμβολή των δημοτών στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας."

Η έκκληση-ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά

Το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά ενημερώνει ότι,   λόγω της απεργίας  των εργαζομένων στην Καθαριότητα, η οποία είναι σε εξέλιξη από το Σάββατο 20 Μαΐου, δεν θα  γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων έως και αύριο Τρίτη 23 Μαΐου.
Προσωπικό ασφαλείας με όχημα του Δήμου,  θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εξαιρετικής ανάγκης και μόνο. 

Παρακαλούνται οι Δημότες και Επιχειρηματίες, να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα τους σε κοινόχρηστο χώρο, όσο είναι δυνατό, έως τη λήξη της απεργίας.