«Θα αργήσω να αποχωρήσω», δηλώνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος μιλά για την οικογένειά του, την καθημερινότητά του, αλλά και το πόσο έχει επηρεαστεί από τα νέα οικονομικά δεδομένα στην χώρα μας. Όπως λέει, δεν συμμετείχε ποτέ, σε αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν lifestyle.

«Κάποια στιγμή όντως βγήκαν χρήματα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω ότι αμειβόμαστε καλά, ίσως λίγο πάνω από το μέσο όρο, αλλά δεν έχω λύσει το βιοποριστικό μου πρόβλημα. Αν δεν δουλέψω, δεν θα έχω να ζήσω. Μπορεί να μην έχω πρόβλημα για έναν χρόνο, όμως μετά θα έχω. Μην ξεχνάς ότι εμείς οι ηθοποιοί κάθε έξι μήνες ψάχνουμε για νέα δουλειά. Δεν έχουμε σταθερότητα. Την μία σεζόν μπορεί το θέατρο ή το σήριαλ που κάνουμε να έχει επιτυχία και να πηγαίνει καλά, βγάζοντας έτσι κάποια χρήματα, την επόμενη χρονιά όμως μπορεί να μην πηγαίνουν καλά. Μπορεί οι δουλειές σου να μην έχουν ανταπόκριση. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τραβάς από τα έτοιμα, που σημαίνει ότι ο κουμπαράς δεν είναι πάντα γεμάτος, αδειάζει κάποια στιγμή».

Και προσθέτει: «Εγώ προσπαθώ να μην απλώνω τα πόδια μου πέρα από το κρεβάτι μου. Ήμουν συνεπής σε αυτά που έβγαζα και στον τρόπο που τα ξόδευα. Δεν κατηγορώ κάποιον γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις, όμως παραμένω μαζεμένος και συγκροτημένος».

Στην συνέντευξή του στο περιοδικό People, ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται στον γιο του, αλλά και την γυναίκα του Ελπίδα, την οποία χαρακτηρίζει το στήριγμά του. Πολύτιμη στιγμή για όλους είναι αυτή των διακοπών.

«Πάντα υπάρχει μια μικρή παύση στις παραστάσεις, ώστε να κάνουμε λίγες διακοπές-γύρω στις 10-15 μέρες. Ξέρεις κάτι; Καλομάθαμε πάρα πολύ ως λαός και δεν πρέπει. Εμείς εννοούμε διακοπές τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, αλλά δεν είναι έτσι. Και δέκα μέρες είναι αρκετές για να ξεκουραστεί κάποιος-δεν χρειάζεται περισσότερο. Επίσης, όταν κάνω περιοδείες, έχω συνέχεια μαζί μου τον γιο μου, δεν τον αφήνω. Τώρα έφυγε διακοπές με την μητέρα του και σε λίγες ημέρες θα πάω να τους βρω και θα είμαστε όλο μαζί».

Όσο για το εάν έχει υπάρξει στην ζωή του δυστυχισμένος; «Πιθανότατα, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Γενικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος προορίζεται για να είναι ευτυχισμένος. Όσες φορές πάντως ένιωσα στο παρελθόν την δυστυχία, πάντα προσπαθούσα να την απομακρύνω, να την διώξω από κοντά μου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook