O Σύλλογος Καταστηματαρχών -Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος» ενημερώνει τους έχοντες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, καφέ-μπαρ, εστιατόρια) στο τμήμα του παλαιού αιγιαλού (μπροστά από την επιχείρηση τους), σύμφωνα με την ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017/11.05.2017 (ΦΕΚ 1636 12.05.2017 τεύχος Β’), δεν μπορούν να κάνουν μίσθωση παραλίας και κατά επέκταση τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. 

Σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ δεν θεωρούνται όμοροι ώστε να έχουν το δικαίωμα απευθείας μίσθωσης παραλίας.                             

Σημειώνεται δε, ότι (σύμφωνα με την ΚΥΑ), η παράνομη τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων επιφέρει πρόστιμο όχι ισόποσο του μισθώματος όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά τριπλάσιο αυτού.                                                                  

Στα πλαίσια των προσπαθειών του συλλόγου, για την εξέρευση λύσης, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν άμεσα στο τηλ. γραφείου 28213-40034 ή με email [email protected] ή να προσέλθουν στο γραφείο του συλλόγου, προσκομίζοντας αίτηση και τοπογραφικό διάγραμμα αποτύπωσης του παλαιού αιγιαλού εμπρός της επιχείρησης σας, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Ε.Τ.Α.Δ (Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου) στο Ηράκλειο με αίτημα τη μίσθωση του παλαιού αιγιαλού, ώστε στη συνέχεια η επιχείρηση τους να θεωρείται όμορη και κατά νομίμως να μπορεί να μισθώσει την παραλία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook