Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, διά στόματος του εκπροσώπου του Χουσάμ Ζεκί, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, όσον αφορά στις έξωθεν πιέσεις που δέχεται η χώρα για ανατροπή του καθεστώτος και ιδίως από την Τουρκία.

Η ανακοίνωση είχε την μορφή αυστηρής προειδοποίησης, σε απάντηση των διεθνών εκκλήσεων από διάφορες χώρες «που πιέζουν για αλλαγή του καθεστώτος και έχουν στόχο να πυροδοτήσουν την κατάσταση στη χώρα».

Ο κ. Ζεκί δήλωσε ξεκάθαρα πως η Αίγυπτος δεν αποδέχεται τις παροτρύνσεις για αλλαγή του καθεστώτος, ενώ στη συνέχεια ο εκπρόσωπος έκανε λόγο πως «είναι λυπηρό που βλέπουμε αυτές τις χώρες να χώνουν τη μύτη τους στην Αίγυπτο, με στόχο να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην περιοχή», προβαίνοντας έτσι σε έναν υπαινιγμό για τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και κυρίως την Τουρκία.

Τέλος, ο Χουσάμ Ζεκί προέτρεψε τις χώρες αυτές να ασχοληθούν με τα δικά τους θέματα και να μην μπλέκονται στα πόδια του Αιγύπτιου προέδρου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καλέσει πριν λίγες μέρες τον Χόσνι Μουμπάρακ σε παραίτηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook