Η ΟΓΕ Ηρακλείου συμμετέχει στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα την Κυριακή 28 Μάη.

Στην ανακοίνωση της ΟΓΕ αναφέρεται:

“Οι Ομάδες και οι Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών ανταποκρινόμαστε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Επιτροπών  Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που δίνει το παρόν στην αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας  για πάνω από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΠΣΕ).

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν στην Παγκρήτια Κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση στη Σούδα την Κυριακή 28 Μάη, με προσυγκέντρωση στις 12 μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά. Να βροντοφωνάξουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην εμπλοκή της Ελλάδας. Να απαιτήσουμε να κλείσει η βάση – ορμητήριο της Σούδας, να μη διατεθούν οποιεσδήποτε υποδομές της χώρας, ούτε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους.

Η χώρα μας και ειδικά το νησί μας βρίσκεται εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών, ισχυρών δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία στους οποίους συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση, για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους. Αυτοί οι ανταγωνισμοί προκαλούν εστίες πολεμικών συγκρούσεων που εκτείνονται από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η ολομέτωπη επίθεση που καταδικάζει την εργατική τάξη σε κάθε χώρα στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, αποτελεί τη μια όψη του νομίσματος της ταξικής πολιτικής. Την άλλη όψη αποτελεί ο άδικος, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που εξαπολύουν για τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων. Αυτές οι δυνάμεις, οι ιμπεριαλιστές, μοιράζουν τη γη ξανά με το αίμα των λαών, καλλιεργώντας εθνικιστικές έχθρες, ξεριζώνουν εκατομμύρια δημιουργώντας τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών. Στην προμετωπίδα των πολεμικών συγκρούσεων βρίσκεται το ΝΑΤΟ που εκτείνεται με στρατό και στόλο από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών τους.

Μπροστά στο ενδεχόμενο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας, ορθώνουμε από τώρα τείχος προστασίας της εργατικής τάξης των χωρών μας, των λαών μας, σε κοινή δράση κι αλληλεγγύη μεταξύ τους και με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης.

Εμείς οι γυναίκες, ως φορείς της νέας ζωής γνωρίζουμε καλά πως η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να πεθαίνουν από τα κανόνια των εκμεταλλευτών των  λαών, για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μια ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την απομόνωση της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες για δράση έξω από τα σύνορα, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

Η αναχώρηση από το Ηράκλειο θα γίνει την Κυριακή 28/5/2017, 8:30πμ από το Άγαλμα Βενιζέλου”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook