Το Σάββατο 27.05.2017, 10.15π.μ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων διεπιστημονική ημερίδα με θέμα : “Η βία κατά των παιδιών και των εφήβων”

Ένα φαινόμενο που έχει πάρει πανδημική μορφή είναι αυτό το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης.Η βία στα παιδιά, Κάτι που για πολλούς είναι απαράδεκτο απλώς και μόνο στην σκέψη, συνεχώς αυξάνεται γύρω μας και ολοένα και περισσότερα είναι τα σοκαριστικά δημοσιεύματα που έρχονται στο "Φως" από ολόκληρο τον κόσμο.

Με αφορμή αυτή την ραγδαία αύξηση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης, Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος και η Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν, το Σάββατο 27.05.2017, 10.15π.μ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων διεπιστημονική ημερίδα με θέμα : "Η βία κατά των παιδιών και των εφήβων" .

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές επιστημονικών πεδίων.

Η κ.Ορφανουδάκη Παρασκευή, παιδοχειρουργός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, κάλεσε όλο τον κόσμο των Χανίων να παρευρεθεί σε αυτή την ενδιαφέρουσα και ενημερωτική ημερίδα.

"Το Σάββατο 27 Μαΐου στις 10:15 το πρωί, διοργανώνουμε ημερίδα για την βία των παιδιών και των εφήβων. Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στην ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα."

Ο κ.Γιώργος Βαγιωνής, παιδοψυχίατρος, τόνισε ότι υπάρχει αύξηση περιστατικών βίας ακόμα και σε βρέφη.

"Με την βοήθεια όλων οργανώνουμε αυτή την ημερίδα, ένα θέμα που απασχολεί την κοινότητα των παιδοψυχίατρων και σε επίπεδο ανθρώπινο και σε επίπεδο νομικό. Οι ομιλητές είναι από όλους τους επιστημονικούς κλάδους, ψυχολογία, παιδοψυχιάτρους, αστυνομική διεύθυνση κτλ. ενώ στην ημερίδα θα δώσουν το παρόν εξαιρετικοί ομιλητές."

Ο κ.Βαγιωνής έκανε αναφορά στα περιστατικά της βίας κατά των παιδιών που ολοένα και αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου ακόμα και σε ηλικίες από ενός έως 12 μηνών! "Η αύξηση των περιστατικών δεν καταγράφεται εύκολο, πάντως υπάρχει μια παγκόσμια αύξηση στην τάση της βίας κατά των παιδιών.". Πρόσφατα μάλιστα ένα περιστατικό βίας κατά παιδιού είδαμε και στα Χανιά, όπως δημοσίευσε χθες το Flashnews.gr.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η κ.Τζομπανάκη, Προϊσταμένη  Δια βίου Μάθησης, Παιδείας και απασχόλησης της περιφερειακής ενότητας Χανίων που μεταξύ άλλων τόνισε πόσο σπουδαία είναι αυτή η δράση για την κοινωνία μας.

"Είναι γεγονός ότι ζούμε άγριες μέρες, Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου με ώρα έναρξης τις 10 και 15 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αναπτύσσει έναν διάλογο μεταξύ επιστημόνων και ειδικών που καταθέτουν τη γνώση τους και την εμπειρία τους σχετικά με το θέμα, αναδεικνύουν τις σκοτεινές πλευρές του φαινομένου και προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν ώστε να επιτύχουμε ως κοινότητα την αποφυγή του και την εξάλειψη του"